Karita Bekkemellem kommer til Svarte Natta. Foto: Birgit Dannenberg

Karita møter 250 journalister

TROMSØ (Journalisten): Svarte Natta har gjort skupet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

To dager etter at Karita Bekkemellem lanserte sin selvbiografi, møter hun nesten 250 pressefolk under Svarte Natta i Tromsø.

I alt arrangeres det sju sesjoner og fire parallellseminar under Svarte Natta, og det er knyttet stor spenning til «talkshowet» på lørdag hvor ingen ringere enn Karita Bekkemellem kommer for å bli intervjuet av TV 2s Morten Kræmer og NRKs Siv Helberg.

– Det var veldig god timing med tanke på boken.

– Det spørs hvem som har timet tingene, hun har lenge visst at hun skulle hit og snakke med nordnorske journalister, forteller styreleder Marit Ulriksen. Avtalen med den tidligere statsråden kom på plass i vinter.

Bredde

Tidligere journalist og redaktør Bjørg Eva Erlendsdóttir fra Island, som fikk sparken da bobla sprakk på Island, skal også intervjues i sofaen, det samme skal teatersjef Iren Reppen og hennes bror Eirik. Sistnevnte har gitt ut bok om finanskrisen, og har tidligere arbeidet som markeds- og kommunikasjonsdirektør i Orkla Finans.

Et annet punkt på programmet som det er store forventninger til er seminaret: «Drapene, hva kan vi lære?» Her settes det fokus på Slettaelva-drapet, psykiatridrapet i Bodø og trippeldrapet i Tromsø hvor pårørende skal fortelle om sine erfaringer i møte med mediene midt i en tragedie.

– Jeg tror vi har satt sammen et program med bred spennvidde. Det er ikke helt tilfeldig at vi har lagt programposten om drapene i Nord-Norge først. Signalene vi har fått er at folk vil høre på dette.

Størst

I alt 245 deltakere rakk å melde seg på til Svarte Natta før påmeldingen ble stengt mandag denne uken. På hotellet i Tromsø sitter styreleder Marit Ulriksen fornøyd, for verken svineinfluensaen eller finanskrisen har gjort noen utslag på deltakelsen på festivalen.

– Nei, det har ikke det. I hvert fall om vi skal telle antall deltakere. Det er omtrent samme antallet som for to år siden. Vi er veldig fornøyde med at så mange kommer.

Ulriksen forteller at det gjør Svarte Natta til den største regionale journalistkonferansen i år, etter at Hell hadde en stor nedgang i antall deltakere.

Powered by Labrador CMS