Redaktørpris:

Juryen skriver at Eirik Hoff Lysholm kontinuerlig tenker utvikling og nyskaping, ved å utnytte eksisterende produkter i stadig nye sammenhenger. Foto: Jan Inge Haga

Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen årets Oslo-redaktør

Nettavisens Gunnar Stavrum og Teknisk Ukeblads Svein Erik Hole tar også med seg priser mens Astrid Gunnestad får med seg hedersprisen hjem fra Oslo redaktørforening møte. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistens stalltips hadde rett i to av tre prisvinnere.

Juryen framhever at selv om Dagsavisen i høy grad nyter godt av en generøs mediepolitikk, hindrer ikke det Eirik Hoff Lysholm i å drive nyskapning og utvikling, gjennom å utnytte det allerede eksisterende produktet. Juryen besto av Knut Olav Åmås, Hege Bjørnsdatter Braaten i DittOslo, Kjersti Sortland i Budstikka, Rolf Johansen i NRK og Ellen Arnstad i Se og Hør.

- Det gjør Årets redaktør 2015 med en bakgrunn som mange av Norges fremste medieledere deler i dag - de ble fanget av journalistikken allerede som tenåringer og forlot den aldri siden. Årets redaktør har riktignok hatt andre roller underveis, men har aldri gitt opp skrivingen, heter det i begrunnelsen. 

- Årets redaktør er en ung og uredd medietoppleder som aldri hviler i sin kamp for journalistikken og avisene.

Her finner du Journalistens dekning av Dagsavisen.

Andre meninger

Gunnar Stavrum er årets meningsbærer blant Oslo-redaktørene. Foto: Birgit Dannenberg.

I klassen årets meningsbærer var Journalistens stallspioner litt mer usikre. Riktignok holdt vi en knapp på Gunnar Stavrum, men vi utelukket ikke at også Vårt Lands Berit Aalborg kunne ta med seg prisen. Men årets meningsbærer anno 2015 ble til syvende og sist Stavrum. Juryen mener han er en av de mest synlige redaktørene i Oslo og Akershus. 

- Han har modernisert den klassiske, tydelige redaktørrollen og brakt den over på et mangfold av nye plattformer. Årets meningsbærer har bakgrunn som gravende, undersøkende journalist, skriver godt og argumenterer stringent og gjennomsiktig slik at leserne kan reflektere videre. Eller enda viktigere er det at Årets meningsbærer 2015 med sine holdninger ikke sjelden skiller seg ut i det norske medielandskapet med andre perspektiver og andre konklusjoner.

Juryen skriver videre om Nettavisen at den ikke får noen støtte fra det offentlige, men at den eier et annet meningsbærende tiltak i blogg.no.

Noe du lurer på om Nettavisen? Her finner du hele vår dekning.

Deler kunnskap

Svein-Erik Hole i Teknisk Ukeblad er kåret til årets nyskaper. Juryen skriver at han gjennom fjoråret har valgt å dele sine kunnskaper også utenfor sin egen organisasjon.

Svein Erik Hole er årets nyskaper i den Osloske redaktørstand.

- Det har vinneren gjort til beste for en bransje som må etablere digitale forretningsmodeller og ta ut potensialet for sitt innhold på best mulig måte…Årets nyskaper 2015 arbeider i et tradisjonsrikt fagpresseblad som tidligere ble lest av en smal målgruppe, ingeniørene. Nå er målgruppen alle som forholder seg til teknologi i sin hverdag, og er nysgjerrig på fremskrittene – det vil si de fleste av oss. 

Videre heter det at Hole og TU i fjor lanserte nyskapningen «Redaksjonelt bidragsyternettverk» - der teknologisk kyndige lesere har fått en arena for å presentere teknologiske fremskritt eller problemstillinger, bli løftet frem og diskutere i et nytt forum.

Her kan du lese mer om innovasjonene og Teknisk Ukeblad i vår dekning av fagbladet.

Sjefmegga hedret

Men ikke alle prisene deles ut på grunnlag av fjoråret. Astrid Gunnestad, den tidligere profilerte programlederen for P4 og tidligere redaktør i Norsk Ukeblad, fikk med seg hedersprisen hjem. 

Les Astrid Gunnestads kommentar om Du- og jeg journalistikken her

- Noen er tøffere enn andre. Noen snakker de fleste imot. Personen som får Årets hederspris kan vanskelig kalles politisk korrekt. Noen snakker mye. Og fort. Noen refser politikere, skuespillere, kongelige, kjendiser og generelt - maktpersoner. Og det gjøres med en skarp tunge. Alltid. Derfor er hedersprisvinneren elsket - og hatet. Dyrket - og latterliggjort.

Juryen skriver videre om Gunnestad at hun er en person med et sterkt kritisk blikk – til alt og alle – men som også har et stort hjerte.

I Norsk Ukeblad var hun i over 30 år, som reportasjesjef og sjefredaktør. Fra 2007 har hun vært programleder i P4s «Oss megger imellom» sammen med Lise Askvik.  

Journalisten gratulerer alle fire.

 

 

Powered by Labrador CMS