NRK sikrer seg muligheten til å sende, selv om Marienlyst skulle bli satt ut.

NRK styrker kriseberedskapen

Mobile enheter som kan overta sendingene i tilfelle terror eller andre krisesituasjoner. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er satt i verk tiltak for å ivareta sikkerheten for både norske og svenske mediebedrifter, som følge av den spente situasjonen i kjølvannet av terroraksjonene i Paris.
 
I sin nye terrorberedskap vil NRK blant annet stille mobile enheter til disposisjon for regjeringen i en nasjonal krisesituasjon, skriver Klassekampen.

Avisen har fått tilgang til en sladdet versjon av en rapport som NRK har sendt til Kulturdepartementet. Etter kringkastingsloven plikter NRK å sørge for at myndighetene får ut viktig informasjon til befolkningen. Derfor må NRK forberede seg på alle muligheter, også at Marienlyst blir satt ut av spill. De mobile enhetene skal erstatte beredskapsanleggene som NRK tidligere var pålagt å ha i hvert fylke, og som nå er demontert.

– Siden i fjor høst har vi gjennomført en omfattende prosess i hele organisasjonen for å styrke beredskapen, en såkalt risiko- og sårbarhetsanalyse. Dette arbeidet vil fortsette kontinuerlig, sier Øyvind Vasaasen, avdelingsdirektør for distribusjon og beredskap i NRK.

Dette har Journalisten skrevet om terror

Blant annet har NRK etablert en alternativ dataserver på et ukjent sted utenfor Marienlyst, framgår det av rapporten.

Det siste året har NRK testet ulike reserveløsninger for å distribuere tv, radio og nettinnhold. Neste skritt er å gjennomføre mer omfattende beredskapsøvelser. Under disse skal også utvalgte redaksjoner flyttes ut av Marienlyst, for å prøve ut hvordan det er å lage nyhetsprogrammer fra de mobile kriseenhetene.

Svenske Arbetarbladet, Gefle Dagblad og VLT (Vestmanlands Läns Tidning) har de siste dagene hatt politiovervåkning, melder Dagens Media.

- Det finnes ingen større trussel for oss. det handler om det økte sikkerhetsnivået i landet, sier sjefredaktør og ansvarlig utgiver Daniel Nordström i Arbetarbladet til eget nettsted.

VLT skriver at det ifølge politiet handler om en utpekt terrorist har tatt seg inn i Sverige. Den terrormistenkte Mutar Muthanna Majid ble pågrepet i en politiaksjon i Västerbotten noe lenger nord torsdag.

 

 
Powered by Labrador CMS