1. mars starter Henrik Werenskiold opp Geopolitika.no

Tidligere Resett-sjef lanserer nytt nettsted

– Det er dette jeg brenner for, og det jeg ønsket å gjøre i Resett, sier Henrik Werenskiold. 

Publisert

Tidligere daglig leder i Resett, Henrik Werenskiold, starter opp en ny nettavis. 

Nettstedet Geopolitika.no går live 1. mars, og ifølge opphavsmannen vil nettavisen produsere meningsinnhold, dybdeartikler, korte nyhetsbulletiner og intervjuer. 

Realpolitikk

–  Alt vil handle om internasjonale forhold, geopolitikk og geoøkonomi, sier Werenskiold til Journalisten. 

Werenskiold vet ikke helt om han vil kalle prosjektet en journal eller en nettavis, men sier han kommer til å forholde seg til både Redaktør- og Vær varsom-plakaten. 

Han nevner The National Interest som inspirasjonskilde, og sier han er spent om det er et stort nok marked for geopolitikk i Norge.

– Det blir et realpolitisk prisme, og det er dette jeg brenner for. Det var det jeg ønsket å gjøre i Resett, men der gikk det litt over stokk og stein.

Politisk til høyre

Da Helge Lurås i 2022 fikk sparken fra Resett kom etter hver Werenskiold inn som daglig leder. Han hadde stillingen i rundt et halvt år frem til nettstedet ble lagt ned

– Vi forsøkte å snu skuta, men det gikk ikke. Jeg ønsket å gå vekk fra personfokus og det tullet der.

Verden blir mer og mer usikker, det blir mer og mer konflikt og krig, sier Werenskiold, som tror temaene som skal behandles i den nye nettavisen er viktige. 

På spørsmål om stoffet vil være like langt til høyre som Resett var, sier Werenskiold at målet er å legge ting frem uideologisk. 

– Utenrikspolitisk handler det nå mest om å stå opp mot totalitære krefter, og det vil si å stå opp mot Russland, Kina og voldelige islamister blant annet. Men det er på mange måter politisk til høyre å mene at man ikke må gi en millimeter til disse folkene, og å mene at man må være konfrontativ mot totalitære krefter. Åpenhet og engasjement med Kina og Russland har jo ikke fungert, sier Werenskiold - og fortsetter:

– Verden er stygg, slem og kynisk. Statene gjør sitt for å markere sin egen makt og internasjonal lov og folkeretten har ikke fungert som det skal, slik jeg ser det.

Liten nisje

I tillegg til tekster fra Werenskiold selv har han med seg noen bidragsytere, blant annet Charles Støeng. Ifølge Werenskiold er Støeng en sikkerhetsekspert som har vært 15 år i fremmedlegionen og nå jobber innen privat sikkerhet i Midtøsten.

– Han skal skrive en del om militære forhold, og ellers blir det mye meg, samt noen eksterne bidragsytere.

Werenskiold sier prosjektet inntil videre drives på frivillig basis, og at det er begrenset hvor lenge han kan holde på uten at det går fremover.

– Så får vi se. Dette blir nisje som de færreste er opptatt av, så det blir spennende, sier han.

Powered by Labrador CMS