Konsernsjef Kristin Skogen Lund opplyser at hun har mottatt brevet fra de tillitsvalgte.

Lønnsforhandlinger 2023

Tillitsvalgte har sendt brev til Schibsted-sjefen: – Dypt bekymret

Konsernutvalget i Schibsted reagerer på lønnsdiktat i flere lokale forhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

De lokale lønnsforhandlingene i de Schibsted-eide avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og VG endte alle med lønnsdiktat.

Dette har fått konsernutvalget til de tillitsvalgte i Schibsted til å reagere. I et brev sendt til konsernsjef Kristin Skogen Lund, heter det:

«Konsernutvalget har med forundring og stor uro mottatt rapporter fra flere klubber i Schibsted om lønnsdiktat. Tillitsvalgte opplever at årets forhandlinger ikke var reelle, og at rammen som LO-NHO ble enige om, flere steder ble brukt som et tak.»

Videre står det i brevet at de tillitsvalgte rapporterer om «liten, eller ingen, vilje hos motparten til å finne frem til kreative løsninger som ville sørget for enighet om en avtale.»

Utvalget minner videre om viktigheten av at lokale forhandlinger skal være reelle.

«Konsernutvalget er dypt bekymret for at lønnsdiktatene undergraver den frie forhandlingsretten.»

Brevet, som er signert av Finn E. Våga, leder for konsernutvalget, avsluttes med:

«Konsernutvalget vil på det sterkeste advare mot at lønnsdiktater blir brukt i Schibsted. Dette undergraver ikke bare retten til reelle forhandlinger, men vil også svekke samarbeidsklima, tillit og respekt, noe som lett kan gi langsiktige, uheldige konsekvenser.»

I en epost til Medier24 skriver konsernsjef Skogen Lund at hun har mottatt brevet og kommer til å svar konsernutvalget. Hun avviser samtidig at konsernet har lagt føringer på de lokale forhandlingene. 

Powered by Labrador CMS