Terje Angelshaug. Foto: Martin Huseby Jensen

– BT forsømte seg grovt

Leserombud Terje Angelshaug med knallhard kritikk av Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergens Tidende (BT) beskyldes for tendensiøs dekning av saken mot Tor Arne Uppstrøm, som nylig ble frikjent for grov økonomisk utroskap. Leserombud Terje Angelshaug i BT gir avisen krass kritikk for forhåndsdømming og for å ha sviktet informasjonsplikten.

Forsømmelse

Advokat Arild Dyngeland anklaget i et debattinnlegg sist torsdag BT for forhåndsdømming. Han hevder avisas holdning til Uppstrøm har preget omtalen, og at dekningen av frifinnelsen avslører at BT er uenig i tingrettens avgjørelse.

Angelshaug skriver at han er blitt kontaktet av en leser som ber ham vurdere BTs håndtering av tingrettens avgjørelse. Leserombudets dom er krystallklar: «I dette tilfellet forsømte BT sin informasjonsplikt grovt (…)»

Angelshaug reagerer på at det blir brukt liten plass på å informere om hvorfor Uppstrøm ble frikjent, og desto større plass på et intervju med en som er «sjokkert over frifinnelsen».

Han gir også Dyngeland rett i at pressen har forhåndsdømt Uppstrøm, og viser til lederartikler hvor det tydelig fremkommer at BT mener han er skyldig.

Beklager

Nyhetsredaktør Gard Steiro svarte på kritikken i BT søndag. Han avviser at BT hadde et ønske om en fellende dom, men innrømmer at dekningen av frifinnelsen var mangelfull.

«Vi burde av hensyn til Uppstrøm, men ikke minst leserne, forklart hvorfor han gikk ut av tinghuset som en fri mann. Ettersom vi ikke gjorde det, fremsto dekningen som nok et spark mot forretningsmannen. Det beklager vi», skriver Steiro.

Han innrømmer også at BT har trykket formuleringer som ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til at Uppstrøm kunne være uskyldig.

Steiros innlegg er publisert i kommentarfeltet under leserombudets artikkel.

Powered by Labrador CMS