Tor Bach fra vepsen.no. Foto:Kathrine Geard

Han felte meddommeren

Tor Bach står bak saken som førte til meddommer Thomas Indrebøs sortie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var nettstedet vepsen.no som mandag kveld avslørte at meddommer Thomas Indrebø i 22. juli-saken hadde ytret seg på Facebook på en måte som gjorde at han i dag ble fjernet fra saken. Under kallenavnet Thomas Ciccone skrev Indrebø på VG Netts Facebookgruppe dagen etter terrorangrepet:«Dødsstraff er det eneste rettferdige i denne saken!!!!!!!!!!».

- Jeg ble tipset om at meddommeren hadde ytret seg sånn. Vi har et nettverk av folk som følger godt med, sier Tor Bach, som er en av ca. 20 som jobber som journalist for nettstedet vepsen.no.

 Sjekket

Vepsens formål er å drive gravende journalistikk om voldelige, rasistiske, totalitære eller hatefulle og antidemokratiske miljøer og grupper. Nettstedet regner seg som en norsk variant av mer kjente svenske Expo. Og Bach jobber også for Expo i forbindelse med rettssaken.

− Jeg sjekket først Facebook-profilen hans, men fant ikke meldingen der fordi han hadde skrevet dette under et annet navn. Men når jeg googlet VG-debatten og det andre Facebook-navnet fant jeg uttalelsen.

 Mediekjør

Saken ble først plukket opp av Bergens Tidende. Siden har ikke telefonen stått stille.

− Jeg har fått en masse henvendelser fra mediene. De begynte å ringe klokka sju i dag og det har fortsatt utover hele dagen.

Under vår korte prat ringer flere debattprogrammer som vil ha med Bach i kveldens debatter. Hittil er han booket av Østlandssendinga, Dagsnytt 18 og Debatten.

Bach sier han vet meddommeren også har kommet med andre ekstreme ytringer, men at de foreløpig ikke har dokumentasjon på dette.

Powered by Labrador CMS