Flere søker gravehjelp

Svaret kommer neste uke, men bare til de utvalgte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For første gang lanserte Skup i år et eget graveteam som de stilte til disposisjon for en redaksjon. I alt søkte åtte redaksjoner om å få de tre graverne til å hjelpe seg. Til slutt var det Avisa Nordland som stakk av med seieren, og gravde frem en større sak om pasienttransporten i byen.

Les Journalistens reportasje fra siste møtet med graveteamet til Skup her.

Blink

I begynnelsen av november ble det klart at Skups graveteam ble slått sammen med Tore Sandbergs gravestipend, dermed har redaksjonen som vinner frem med sin argumentasjon i søknaden flere ressurser til disposisjon.

1. desember gikk søknadsfristen ut, og til Skup-leder Heidi Molstads glede er det flere søknader å vurdere i år enn i fjor.

– Vi er veldig fornøyd, det viser at vi har truffet blink. Det er behov og ønske om å få grave der ute. I fjor fikk vi åtte søkere, mens vi i år har fått 12. Vi har flere ressurser og mulighet til å hjelpe med gravingen lenger, sier Skup-lederen.

Hun forteller at det er stor variasjon i søknadene og redaksjonene de kommer fra. Molstad opplyser at en gruppe sammen med Tore Sandberg vil gå gjennom søknadene, og trolig vil redaksjonen som får gravehjelp få beskjed allerede neste uke. Alle andre vil tidligst få vite hvem som får graveteamet på besøk under neste års Skup i Tønsberg.

Powered by Labrador CMS