Klager på Giske

Flere undrer seg over statsrådens forskjellbehandling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare Svein Larsen og Radio Metro som undrer seg over forskjellene i konsesjonsbehandlingen.

Ikke Trondheim

Svein Larsen skriver på Radio Metros nettsider at det er besynderlig at de som ble tildelt konsesjoner for å drive lokalradio i Oslo, skal måtte ta konsekvensen av at man i Trondheim har gitt ulik informasjon.

– Der det påviselig har skjedd forfordeling av informasjon til enkelte søkere, og dette kan tenkes å ha påvirket utfallet, kan vi godt forstå at departementet vurderer ny utlysning. Så vidt vi har kunnet bringe på det rene har dette imidlertid kun skjedd i Trondheim og muligens ett eller to andre steder. Det har så avgjort ikke skjedd i konsesjonsområdet Stor-Oslo, skriver radiosjefen.

Ifølge notatene kulturdepartementet har mottatt i klagebehandlingen, kommer det fram at tre stasjoner fikk informasjon andre ikke fikk. Spesielt handler dette om at reprisesendinger med lokalt innhold er med i den totale innholdsandelen.

I en epost i dag skriver Larsen at han vil ta stilling til hvordan han skal håndtere situasjonen videre. I forrige uke sendte han brev til kulturministeren om å få en ekstra frekvens slik at sendingene kan begynne fra nyttår.

Ikke Oslo

Radio Metro er ikke den eneste konsesjonsvinneren i Oslo som klager på Giskes avgjørelse om å lyse ut 28 konsesjoner på nytt. Også franskeide NRJ som vant konsesjon i Oslo, reagerer og viser til Asker, hvor det ikke er skjedd noen endringer.

I en pressemelding spør administrerende direktør Richard Mazeret i NRJ hvordan statsråden kan endre konsesjonene i blant annet Oslo, mens konsesjonen for Asker og Bærum står.

– Dette er ekstra viktig da Asker og Bærum i praksis er et område som sender mot Oslo-lytterne, skriver Mazeret.

Direktøren mener at dersom så ikke skjer vil det være en grov og usaklig forskjellsbehandling.

Powered by Labrador CMS