På det meste var det over 400.000 seere innom TV 2s nye dokumentarserie.

384.000 fikk med seg premieren på «Hvem drepte Birgitte?»

True crime-premiere på TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skriver i en pressemelding at kanalen er veldig fornøyd med premieren på sin nye dokumentarserie.

– Dette er en veldig bra start for Norges første «true crime»-serie på TV, og den har utvilsomt skapt et sterkt engasjement med imponerende 43,9 prosent markedsandel i målgruppen 20-49 år og 384.000 seere, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2, ifølge meldingen.

Seertallene steg gjennom hele episoden og på det meste fulgte 417.000 premieren på serien, skriver TV 2.

– Det er krevende og utfordrende å lage en slik serie. Det er bra at produsent Bjørn Eivind Aarskog, Bjørn Olav Jahr og alle involverte ikke bare høster gode anmeldelser og kritikker for arbeidet som er lagt ned, men også treffer publikum og engasjerer bredt med en viktig kritisk dokumentarserie av offentlig interesse, sier Nakken.

Bjørn Olav Jahr er allerede i startgropa med en ny «true crime»-serie. Neste tv-prosjekt er drapene i Baneheia. Jahr har i likhet med Birgitte Tegns-saken, også skrevet en bok om disse drapene.

TV 2 er ikke alene om å satse på «true crime». I løpet av høsten har NRK premiere på sin dokumentarserie om Orderud-saken. Dette er et samarbeid mellom Monster, VG og NRK. Programleder er VGs krimsjef Øystein Milli.

Powered by Labrador CMS