Jon Hustad vil ha en høyreradikal avis. Foto: Birgit Dannenberg.

Vil ha høyreradikal avis

Men ingen vil ta imot Jon Hustads utfordring.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Når las du sist ein norsk kommentator som skreiv at uføre er snyltarar, skatt tjuveri, og at Jonas Gahr Støre bør stillast for riksrett for delelineavtalen? Du slit med å hugsa det?

Slik starter Jon Hustad sitt innspill i Journalistens papirutgave som ligger i postkassa til våre lesere i dag. I kommentarartikkelen etterlyser han en høyreradikal avis. Hustad mener det norske kommentatorkorpset er grunnleggende og gjennomgående sosialdemokratisk.

Hegnar

– Jamvel om vi har dobbelt så mange uføretrygda som gjennomsnittet i OECD, godtek ingen norsk redaktør eit beinhardt åtak på alle desse som er friske, men som likevel tek imot trygd.

Derfor har Hustad en klar oppfordring til Finansavisens og Kapitals eier Trygve Hegnar.

– Den mannen bør selja Finansavisen og etablera ei brei, reaksjonær ålmennavis.

Men det er ikke så veldig sannsynlig at Hegnar vil selge Finansavisen, som han gjennom de siste tjue årene har bygget opp til en aktør i næringslivspressen.

– Jeg tror vi har mer enn nok aviser. Og jeg har ikke noe ønske om å eie en høyreradikal avis heller. Jeg regner meg som en liberaler med et liberalt grunnsyn, og så har jeg visse ideologiske oppfatninger av hvordan økonomi fungerer, sier han til Journalisten.

Klassekampen

– Klassekampen kalla seg ei «venstreradikal» avis. Tenk på ramaskriket om nokon etablerte ei «høgreradikal» avis, skriver Hustad og Bjørgulv Braanen lurer på om Dag og Tids mann er på jakt etter en redaktørstilling. Selv ser han ikke noe behov for en avis ytterst på høyresiden.

– Nei, det synes jeg ikke. Det er nok høyrepolitikk som det er. Og hvorfor skulle en på venstresiden mene det, det blir tøvete metajournalistikk.

– Men mange mener at journalister er venstrevridde, ville ikke noe slikt kunne bidra med balanse?

– Jeg mener ikke vi er venstrevridde. Norske journalister er tabloide, underholdningsorienterte og altfor lite saksdrevne. Men en pro-Israel eller pro-USA-avis trenger vi ikke, da kan han jo lese The Daily Telegraph. Og så synes jeg man må støtte opp om aviser som er høyreorienterte som NorgeiDag og DagenMagazinet.

Powered by Labrador CMS