TU Media-redaktør Tor M. Nondal.
TU Media-redaktør Tor M. Nondal.

TU Media slår sammen redaksjoner: – Vi må få opp nyhetstrøkket

Gjør flere ansettelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TU Media henter DN-nyhetslederen Ingrid Bjørklund, slår sammen TU- og Digi-redaksjonene og skrur opp nyhetstemperaturen, skriver TU Media i en pressemelding.

– Vi må få opp nyhetstrøkket, sette dagsorden oftere, bli enda mer aktuell, relevant og viktig for alle som er opptatt av de aller viktigste temaene i vår tid; energitransformasjonen, ny teknologi og digitalisering, sier TU Media-redaktør Tor M. Nondal.

Sammenslåing

I tillegg til å ha slått sammen redaksjonen, har de oppretter nyhetsleder-funksjoner, ansatt flere journalister og begynt å følge pengene mer systematisk og strekker litt på arbeidstiden, uttaler redaktøren.

Selv om redaksjonene blir slått sammen består TU.no og Digi.no som egne merkevarer og nettsteder.

– En sammenslått redaksjon gir større tilslagskraft og mer fleksibilitet når vi skal produsere god journalistikk som setter dagsorden i skjæringspunktet mellom teknologi og digitalisering, sier Nondal.

– Bunnsolid

Bjørklund forlater DN og blir nyhetsleder i TU Media. Det samme blir Harald Brombach, som har jobbet 25 år som journalist i Digi.no. Bjørklund skal primært lede TU-journalistene, mens Brombach skal lede Digi-journalistene.

– Ingrid vil løfte oss med sin kompetanse på flere av TU Medias viktigste områder. Ingrid har jobbet med dagsordensettende nyhetsjournalistikk, dokumentar og er bunnsolid journalistisk og presseetisk. Det er vanskelig å tenke seg noen som har en mer komplett bakgrunn i en teknologiredaksjon enn nettopp Ingrid, sier Nondal, som kom fra DN til TU Media i februar i år.

Fra venstre: Ingrid Bjørklund, Oskar Hope Paulsrud , Harald Brombach, Wenche Willoch og Tia Karlsen.
Fra venstre: Ingrid Bjørklund, Oskar Hope Paulsrud , Harald Brombach, Wenche Willoch og Tia Karlsen.

Wenche Willoch er ansatt som nyhetsleder i en nyopprettet avdeling for publisering og visuell journalistikk. Hun kommer fra en stilling som frontsjef i redaksjonen.

– Wenche og Harald kjenner TU Media-redaksjonen veldig godt og blir viktige i å øke nyhetstemperaturen og bli mer relevante.

Tre journalister

TU Media har også ansatt tre journalister, Gunhild Haugnes, Tia Karlsen og Oskar Hope Paulsrud.

Haugnes kommer fra NHST Media Group-eide Europower til en nyopprettet stilling som økonomijournalist i TU Media. Haugnes har bakgrunn fra Computerworld, Aftenpostens økonomiredaksjon og Universitetet i Oslo.

Karlsen har blant annet bakgrunn fra DN og DN-magasinet D2 og er nå fast ansatt som journalist i TU Media-redaksjonen. Det samme er Paulsrud. Han kommer fra et vikariat i Digi-redaksjonen.

– Tia er utdannet ingeniør med journalistisk bakgrunn blant annet fra D2. Perfekt. Hun kommer fra et vikariat og vi er veldig glade for at hun blir med videre. Oskar skal jobbe med Digi-saker og har relevant og viktig kompetanse på sosiale medier, sier Nondal.

Powered by Labrador CMS