Mah-Rukh Ali og Terje Svabø i studio. Arkivfoto: Espen Moe
Mah-Rukh Ali og Terje Svabø i studio. Arkivfoto: Espen Moe

Ansatte i A-pressen vil beholde TV 2

Ansatterepresentantene i konsernstyret går imot salg av konsernets aksjer i tv-kanalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det verserer ulike scenarier om TV 2s eiermessige situasjon i kjølvannet av Even Nordstrøms avgang som konsernsjef i A-pressen. Kampanje skriver at A-pressen er på vei ut av TV 2, at den svenske mediegiganten Bonnier skal være en aktuell kjøper og at Telenor står bak og trekker i trådene.

Telenor og LO med LO-forbund er hovedeiere i A-pressen, med 44 prosent hver av aksjene. Nordstrøm var inntil sin avgang i dag også styreleder i TV 2.

Ikke behandlet

I utgangspunktet kan denne situasjonen tyde på at det ligger strategisk uenighet med eierne bak Nordstrøms avgang. Men ifølge Journalisten.nos kilder har A-pressens konsernstyre foreløpig ikke behandlet noe konkret forslag om å selge konsernets aksjer i TV 2. A-pressen eier 50 prosent av tv-kanalen, mens danske Egmont sitter på resten av aksjene.

De ansattes representanter i konsernstyret står sammen mot et eventuelt salg av A-pressens TV 2-aksjer.

Ett av to bein

– Vi oppfatter TV 2 som det ene strategiske beinet A-pressen skal stå på i framtiden. Det andre er trykte og digitale medier. Vi er helt imot å selge TV 2 på dette tidspunktet. Ikke minst med de resultater selskapet nå leverer, sier ansatterepresentant Bodil Werner, som representerer LO-forbundet Handel og Kontor.

A-pressens regnskap for tredje kvartal viste et driftsresultat på 170 millioner kroner, som er 57 millioner kroner bedre enn i fjor. Resultatet ble godt hjulpet av TV 2, som oppnådde 110 millioner kroner i overskudd.

Stein Sneve og Eva Grønseth, begge med bakgrunn i Norsk Journalistlag, sier det samme som Werner.

– Jeg oppfatter at TV 2 er en av våre pilarer. Selskapet kom seg langt raskere opp av finanskrisen enn avisene. Da så vi hvor viktig TV 2 er for A-pressen, nå og i framtiden, sier Grønseth, som også er konserntillitsvalgt i A-pressen.

Flere årsaker

– Men samtidig vet vi for lite til å utelukke noe nå, legger Sneve til.

Werner og Grønseth bekrefter at konsernstyret ikke har behandlet noe forslag om å selge TV 2-aksjene.

– Det er nok flere årsaker til at Nordstrøm valgte å gå av. Det var et personlig valg. Jeg oppfatter ikke at avgangen er direkte knyttet til et forslag om å selge aksjene. Nordstrøm tok selv initiativet til å gå, noe både styret og vi ansatterepresentanter beklager, sier Grønseth.

Erik Nord, som er nestleder i A-pressens styre og sjef for Telenor Media & Content Services AS, ønsker verken å kommentere Nordstrøms avgang eller spekulasjonene om at Telenor og Bonnier samarbeider om å overta A-pressens TV 2-aksjer.

– Den typen spørsmål er nesten som å spørre Norges Bank om renta, nøyer han seg med å si.

Er vurdert

Ifølge våre kilder har det foregått til dels heftige diskusjoner i A-pressens ledelse og styre om man bør realisere verdiene som ligger i TV 2-aksjene. Én årsak til dette er A-pressens interesse for å kjøpe hele eller deler av Edda Media, som kan komme i spill på grunn av intern strid i eierselskapet Mecom Group.

Salg av TV 2-aksjene ville i tilfelle være en rask måte for A-pressen å reise kapital på.

Powered by Labrador CMS