Foto: Kathrine Geard.

TV 2-klubben markerer MBL-motstand

Vil verne om journalistavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten fortalte i forrige uke er TV 2 på vei inn i Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Torsdag markerte redaksjonsklubben Klubb 2 mot det de oppfatter som en svekkelse av tariffavtalen.

– Ikke ta av dere T-skjortene når dere går opp igjen. Og ha dem på i morgen, det er da det avgjøres, roper klubbleder Baard Zakariassen til sine medlemmer etter at de har posert for den oppmøtte pressen.

I alt har klubben trykket opp 200 T-skjorter, og like mange buttons, hvor ledelsen får klar beskjed om å ikke røre avtalene deres.

Dårlig

Klubbleder Zakariassen viser til at dagens TV 2-avtale, dersom tv-selskapet går inn i MBL, blir delt opp slik at de sentrale forhandlingene havner innunder lokal-TV-avtalen, og resten av godene overføres til lokalavtalen. Dermed mister de ansatte streikeretten på punkter de har retten til i dag.

– Vi mener det må være mulig å opprette ett femte forhandlingsområde for oss. MBL har 88 forhandlingsområder med Parat, så det må være rom for en ny NJ-avtale, for ingen av de fire som i dag eksisterer passer for oss.

Zakariassen forklarer at den informasjonen han har fått indikerer at ledelsen ønsker å videreføre nivået på avtalene, men gjentar at de mister streikeretten. Samtidig frykter han at beskyttelsen av pensjonsavtalen vil frafalle.

Fornuft

Klubblederen sier at det ikke er aksept for en slik ordning og forklarer at det er mye frustrasjon og skuffelse blant medlemmene i klubben.

– Vi håper at ledelsen tar til fornuft og lar oss beholde avtalen slik den står i dag, sier Zakariassen.

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy sier til Journalisten at det ikke er tatt noen beslutning om at TV 2 skal melde seg inn i MBL. Dette må gjøres først, så kan ledelsen ta stilling til klubbens utspill.

– Saken skal opp i styremøtet i morgen. Gjøres det en beslutning om vi skal inngå medlemskap, så skal det også gjøres forhandlinger med MBL om medlemskap, sier han.

Epost

I tillegg til T-skjorter og buttons er medlemmene i klubben også oppfordret til å sende e-post til TV 2-sjef Alf Hildrum hvor de forteller hva de mener om saken. Dermed kan det være at toppsjefen får 200 tilbakemeldinger før helgen.

– Det blir det minst, det er lov å sende mer enn én epost.

Powered by Labrador CMS