Foto: Espen Moe.

TV 2 vurderer flere nyhetskanaler

Egne kanaler for både sport og økonomi skal være under prosjektering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i høst ble det kjent at TV 2 skal lansere en ny TV-kanal for kvinner. TV 2 Bliss som kanalen skal hete, går på lufta i midten av oktober og blir TV 2s sjuende TV-kanal. Men etter det Journalisten kjenner til, blir det neppe siste TV-kanal fra kringkasteren.

Samarbeid

TV 2 skal etter det Journalisten blir fortalt arbeide med en egen nyhetskanal for økonominyheter. Det er uklart om den vil sende hele eller store deler av døgnet. I så fall vil det trolig skje via av et samarbeid med en utenlandsk aktør som for eksempel CNBC, Bloomberg eller Fox Business Network. Trolig er sistnevnte en het kandidat i og med TV 2 allerede har et samarbeid med Sky, som eies av News Corporation slik også Fox gjør.

Sky kan også være aktuell som samarbeidspartner for en annen aktualitetskanal fra TV 2. TV 2 arbeider også med en sportsnyhetskanal lignende det både Eurosport og Sky har. Mens økonomikanalen vil ha beskjedne behov for innholdsproduksjon, etter det vi er fortalt vil det være mye tv-grafikk, vil sportsnyhetene trenge journalister som skal fylle opp med innhold.

Ingen kommentar

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy forteller pr. sms fra London at TV 2 arbeider med forskjellige prosjekter og at ingen beslutninger er tatt. Utover dette skriver han at TV 2 ikke ønsker å kommentere prosjektene.

Journalistens kilder mener kanalene neppe vil komme på luften i inneværende år.

Powered by Labrador CMS