Morten Asbjørnsen spiller kamp mot tennisstjernen Casper Ruud.
Morten Asbjørnsen spiller kamp mot tennisstjernen Casper Ruud.

TV 2-journalisten gikk ned 30 kilo for å spille tenniskamp mot Casper Ruud

Morten Asbjørnsen ville få en bedre livsstil og samtidig bli en bedre sportsjournalist.

Publisert Sist oppdatert

Sportsjournalist Morten Asbjørnsen i TV 2 er aktuell med egen dokumentar på TV 2 Play der han ta et oppgjør med egen helse og livsstil. 

– Jeg har vært en åpen bok og har ingen hemmeligheter nå. Det har vært terapeutisk å åpne seg på den måten, sier Asbjørnsen til Journalisten.

I dokumentaren «Du og jeg, Casper» trener Asbjørnsen intenst i ti måneder for å forberede seg til å spille tenniskamp mot tennisstjernen Casper Ruud. Samtidig håper Asbjørnsen både å gå ned i vekt, få bedre rutiner og samtidig bli en bedre sportsjournalist ved å heve sin kompetanse på tennis. 

– Nå sitter jeg igjen med både dokumentar, fagkompetanse og et mye bedre liv, sier han. 

– Jeg angrer ikke

På første opptaksdag til «Du og jeg, Casper», veide Asbjørnsen seg for første gang på åtte år. 

Vekten viste mer enn han hadde fryktet: 174 kilo.

– Å møte opp på første dag og få det tallet slengt i trynet, vitende at folk kom til å se dette, var veldig flaut, sier han.

I de ti månedene som fulgte gikk Asbjørnsen hardt inn for å endre både kosthold og livsstil. For å komme i form til tenniskampen mot Ruud, trente han opp mot 20 timer i uken. 

Morten Asbjørnsen trente hardt rundt 20 timer i uka i ti måneder. I den perioden gikk han ned 30 kilo.
Morten Asbjørnsen trente hardt rundt 20 timer i uka i ti måneder. I den perioden gikk han ned 30 kilo.

I TV 2-dokumentaren får seerne se Asbjørnsen kjøre seg med både intens tennistrening og harde styrkeøvelser for å bygge opp muskelmassen sin. Treningen gjorde han nesten utelukkende på fritiden, noe som ble intenst, men også givende, sier han. 

– Dette gjorde jeg ved siden av jobben min på hundre prosent. Det irriterte meg mens jeg holdt på, for det var så krevende, men i dag er jeg glad for det, for det gjorde at livsstilen min som helhet ble bedre, sier han. 

Da prosjektet startet, følte Asbjørnsen på mye skam rundt vekten sin, men sier nå at det utelukkende har vært positivt å dele sin erfaring.

– Det var rart å åpne seg om egen vekt, men i ettertid har jeg ikke angret et sekund. Jeg har lært og opplevd at det ikke er skummelt når man først har gjort det. Jeg har fått overveldende mye støtte og kjærlighet fra både kjente og ukjente, sier han.

Gikk ned 30 kilo

Kampen mot Ruud ble spilt 4. februar i år i Oslo. Tennisstjernen vant kampen, men Asbjørnsen fikk likevel tre poeng, noe han er meget fornøyd med.

– Casper var nok grei med meg og kanskje mest nysgjerrig på utviklingen min. Men når han først skrur på, så har jeg ikke sjans mot ham.

TV 2-journalisten merket også at både formen og mobiliteten var svært god i forhold til tidligere. Kampen var det største høydepunktet i prosjektet, sier Asbjørnsen. 

– Jeg hadde forberedt meg i nesten ett år på den kampen, og hadde både kolleger, familie og venner som sto og heiet på meg. Det var noe av det sterkeste jeg har opplevd, sier han og tilføyer:

– Både treningsøktene og kampen var intenst. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Det har kostet vanvittig mye, har jeg innsett i etterkant.

Etter kampen lå Asbjørnsen i sengen i tre dager, utslitt, sier han.

I løpet av de ti månedene med innspilling gikk Asbjørnsen ned 30 kilo, og vekten fortsatte å gå ned etter at prosjektet var over.

– Gevinsten med det hele er at jeg har fått en skikkelig livsstilendring. Jeg spiller tennis, spiser og drikker sunnere, og trener mer.

En bedre journalist

Asbjørnsen har jobbet i TV 2 Sporten siden august 2021. Her jobber han som sportsreporter med særlig ansvar for dekning av tennis. Før han fikk jobben, kunne han veldig lite om tennis og hadde han nesten ikke engang sett på sporten, sier han.

– Nå ser jeg heller på tennis enn på fotball. Jeg har blitt veldig interessert og føler jeg har bygd en god kompetanse, men jeg er langt ifra utlært.

Kompetansen han har fått underveis er svært relevant for yrket hans, og prosjektet har gjort ham til en bedre journalist, mener Asbjørnsen.

– Dette er en idrett jeg dekker veldig mye, så det er viktig å ha kontroll. Nå er det både enklere og mer spennende for meg å jobbe, sier han.

Asbjørnsen er fornøyd med resultatet etter å ha jobbet med dokumentaren, men synes også at det er godt å være ferdig, selv om han skal fortsette med trening og sunt kosthold. 

– Prosjektet var mye mer omfattende enn den jobben jeg har til vanlig. Men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til dette med tanke på helsegevinsten, avslutter han. Powered by Labrador CMS