Tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde ledet seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2 sender draps=etterforskning direkte 

Tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde og advokat John Christian Elden skal prøve å bidra til å løse drapssaker i Åsted Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Programmet kommer på lufta i januar og skal ledes av journalist Jens Christian Nørve, skriver Dagbladet. Håpet er å få inn tips som kan løse til nå uløste saker.
 
– Det er også litt av grunnen til at vi sender direkte. Mens vi sender kan seerne ringe inn og velge om de vil snakke med politiet eller redaksjonen, og mot slutten av sendinga kan vi oppsummere hva vi har fått inn av spennende opplysninger. Kan vi hjelpe politiet med å oppklare en sak, er vi fornøyde, sier Nørve.
 
I tillegg til Rohde og Elden skal den pensjonerte Kripos-etterforskeren Asbjørn Hansen bidra. Han jobbet blant annet med det til nå uoppklarte drapet på Trude Espås i Geiranger i 1996.
 
– Jeg bestemmer ikke hvilke enkeltsaker vi tar opp, men for meg hadde det vært optimalt å bidra til å oppklare en sånn sak som jeg har jobbet så mye med. Det er en sak jeg fremdeles tenker på, og en ekstra innsats for å løse den hadde jeg tatt imot med åpne armer, sier Hansen. (©NTB)
 
Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:
 
 
Powered by Labrador CMS