Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2, forteller at nyhetsavdelingen også blir rammet av kuttene i TV 2.

Nedbemanning i TV 2

TV 2-kutt: – Vi må klare oss med færre journalister

Skal kutte 120 årsverk, tilbyr sluttpakker til de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har snudd alle steiner i hele TV 2 og legger nå frem en ansvarlig plan for å komme i mål med kostnadsreduksjonen, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

I på et allmøte klokken 11 i dag presenterte TV 2 tiltakene som til sammen skal redusere kostnadene med cirka lag 400 millioner kroner. Det ble i dag også gitt tilbud om sluttpakker.

Må investere

– Dette er vanskelige, men helt nødvendige grep i det som er en tøff tid. Men vår strategi og våre ambisjoner ligger fast. Vi skal oppfylle våre forpliktelser som allmenkringkaster og fortsette å investere i nye digitale løsninger, sier Sandnes.

I tillegg til kostnadskutt, ble det tidlig klart at dette også ville få konsekvenser for bemanningen i TV 2, skriver mediehuset 2 i en pressemelding.

På dagens allmøtet ble det kjent at mellom 45 og 50 ansatte må slutte. Samlet sett må TV 2 klare seg med 120 færre årsverk. 

– Dette er en vond og vanskelig dag for mange i TV 2. Samtidig har det vært mye usikkerhet og spekulasjoner lenge, derfor er det bra å få en del svar i dag, skriver leder i redaksjonsklubben, Margrethe Håland Solheim, til Journalisten.

Rammer Nyhetskanalen

Alle avdelinger i TV 2 må kutte kostnader, også nyhetsavdelingen. 

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier at en konsekvens er at nyhetskanalen TV 2 Nyheter nå må produseres med færre ressurser.  

– Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier Solbrække. 

Dette inkluderer fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter. 

Flere av disse årsverkene er allerede redusert ved kutt i eksterne årsverk, ved at ledige stillinger ikke er blitt besatt, noen har allerede sluttet, og i september la mediehuset frem tilbud om gavepensjon til medarbeidere over 60 år.

Mister kolleger

– Vi blir færre ansatte og mister gode kolleger. Dette er selvsagt vanskelig for alle i TV 2. Gjennom hele høsten har vi hatt god dialog med de tillitsvalgte. Nå håper vi tilbud om gode sluttavtaler vil gjøre overgangen så skånsom som mulig for de som ikke lenger skal være med videre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld

TV 2 har i dag cirka 950 ansatte, fordelt på Bergen, Oslo og noen mindre lokalkontorer.

Powered by Labrador CMS