Illustrasjonsfoto fra radiostudio. Arkivfoto Journalisten.

Medietilsynet reiser tilsynssak mot både TV 2 og P4 for ikke å ha oppfylt kravene til en allmenn=kringkaster

Også NRK får smekk fra tilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medietilsynet reiser tilsynssak mot P4 fordi radiokanalen de tre siste årene har brutt kravet om å ha egne program for smale grupper. Ifølge tilsynet sendte P4 kun ett nytt program som var myntet på såkalt smale grupper i fjor. Resten var repriser fra tidligere år.

I rapporten for 2016 skriver Medietilsynet at TV 2 tok opp viktige og relevante temaer i sine program for unge i 2016, men fastslår at kanalen for første gang i avtaleperioden ikke oppfylte kravet om at et slikt programtilbud skal sendes jevnlig. Ifølge Medietilsynet hadde TV 2 program for unge i kun 18 av fjorårets 52 uker, og ikke noe tilbud i perioden fra midten av februar til midten av september.

– Medietilsynet har i flere år pekt på at TV 2s programtilbud til unge har ligget i nedre sjikt av hva som kan regnes for å være jevnlig, og vil nå ta opp bruddet i en egen tilsynssak, skriver Medietilsynet.

Når det gjelder NRK, fastslår tilsynet at statskanalen ikke oppfylte kravet om å ha en andel på 25 prosent nynorsk, og heller ikke kravet om å sende jevnlige program for unge på samisk. Ettersom det er generalforsamlingen ved kulturministeren som følger opp NRKs brudd på allmennkringkastingsforpliktelsene, reises det ikke tilsynssak mot NRK.

– Når det gjelder NRK er vi ferdig med saken ved å sende denne rapporten til kulturministeren, som tar dette opp i NRKs generalforsamling, sier direktør for konsesjon og tilsyn Gudbrand Guthus i Medietilsynet, til Dagbladet.

Under tvil har Medietilsynet kommet fram til at radiokanalen Radio Norge oppfylte kravet om lokalisering utenfor Oslo i 2016.

Powered by Labrador CMS