Kirurg Per Kristian Eide vant fram med en klage på TV 2 til PFU. Nå tar han TV-kanalen til domstolen. Foto: Glenn Slydal Johansen
Kirurg Per Kristian Eide vant fram med en klage på TV 2 til PFU. Nå tar han TV-kanalen til domstolen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Ønsker full frifinnelse i saken mot TV 2

TV 2s advokater vil prosedere på at det ikke har skjedd noen ærekrenkelser i millionsøksmålet fra hjernekirurg Per Kristian Eide.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fortrinnsvis ønsker advokaten til TV 2, Sigurd Holter Torp at saken skal avvises, men fremmer en subsidiær påstand om at de saksøkte ansatte skal frifinnes. Mandag starter saken i Oslo Tingrett.

Les også: Kirurg Per Kristian Eide krever millionbeløp av TV 2

I sluttinnlegget fra TV 2s advokat anfører han at det ikke er fremsatt noen ærekrenkende utsagn, når utsagnene fortolkes på riktig måte. De saksøkte er ikke enige i saksøkers fortolkning av utsagn, slik disse er gjengitt i stevning og senere prosesskriv.

Motpartens advokat Per Danielsen saksøker TV 2 og flere av kanalens redaktører og journalister for totalt 6,85 millioner kroner. I tillegg ønskes utlegg og omkostninger dekket med inntil 1,8 millioner kroner.

Advokat Per Danielsen sier til Journalisten at han legger til grunn at TV 2 vil ta regningen for sine ansatte hvis de skulle bli dømt til å betale erstatning.

– Det er vanlig praksis i alle injuriesaker, at aksjeselskapet tar hele regningen, sier Danielsen. Han forklarer at grunnen til at de enkelte ansatte i TV 2 er saksøkt er for å markere et personlig ansvar.

Det er totalt satt av ti rettsdager til saken i Oslo Tingrett.

Powered by Labrador CMS