TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther frykter amerikanisering. Foto: Glenn Slydal Johansen

TV 2: – Statsstøtte eller nedleggelser

Nyhetsredaktøren i TV 2 frykter amerikanisering av norske medier og nedleggelser om kanalen ikke får statsstøtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bare 71 medarbeidere i TV 2 har så langt takket ja til sluttpakke, og kanalen må kvitte seg med ytterligere 106 årsverk før de er i mål, skriver Dagens Næringsliv. Samtidig kjemper kanalen for å få statsstøtte. Alternativt truer de med å legge ned nyhetsproduksjon og hovedkontoret i Bergen.

Les også: TV 2 avviser å forlenge sluttpakkefrist

– Den amerikaniseringen vi nå ser, er så dramatisk. Det må en rekke verktøy til. Det store paradokset er at for 40 år siden, da norsk mediebransje var skjermet mot Hollywood, var det voldsomt med tiltak. Men nå er det en diskusjon om vi i det hele tatt skal ha støtte. Det er en mye større trussel mot lokalt innhold, mot journalistikk, mot norskspråklig innhold nå enn det var den gang, sier nyhetsredaktør i kanalen Jan Ove Årsæther.

Han viser til at de største konkurrentene nå er blant annet Facebook, Google og Netflix.

I april sa Årsæther til Journalisten at han tror TV 2 vil fortsette med nyheter, statsstøtte eller ei

Klubbleder Henrikke Helland mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) må legge fram et klart opplegg for statsstøtte snart.

– Hvis ikke TV 2 får klare signaler i desember, må man agere. Departementet har hatt to år på seg. At vi har dårlig tid, er helt reelt. Vi har ikke tid til å vente lenger. Da er det ikke grunn for å gå videre som allmennkringkaster lenger, sier hun.

Les også: TV 2s klubbleder frykter masseoppsigelser

Powered by Labrador CMS