Trond Solvang i Klubb2-styret. Foto: Privat
Trond Solvang i Klubb2-styret. Foto: Privat

TV 2-ansatte mer opptatt av kutt enn TV-avtale

Klubbstyremedlem Trond Solvang tror at TV 2 uansett vil fortsette med nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag klokken 16 går fristen for å søke ny kommersiell TV-avtale ut. Bergens Tidende har varslet at de er uaktuell som søker, og TV 2 vil ikke kommentere saken før fristen utløper.

Les: Bergens Tidende dropper kommersiell TV-avtale

Spent stemning

Trond Solvang er styremedlem i Klubb2 og jobber som nyhetsreporter fra Bergen. Han sier at de ansatte ikke vet særlig om hva som vil skje når søknadsfristen går ut i ettermiddag, men at de har en magefølelse.

– Vi pratet om det på desken i går og det er en spent stemning rundt hva det blir til og hva det i så fall vil bety. Som hvilke konsekvenser det vil ha for plasseringen i Bergen. Jeg tror at TV 2 vil fortsette å lage nyheter, men om det blir fra Bergen er et annet spørsmål.

Han forteller at de aller fleste nok er mer opptatt av kuttprosessen siden den i langt større grad påvirker arbeidshverdagen deres. Solvangs oppfatning er at TV 2 kan leve godt uten konseksjonen så lenge det ikke ligger mer i potten enn nyheter og lokalisering.

– Spørsmålet er om noen andre vil være på hugget og søke. Det vil bidra til ekstra spenning.

TV 2s nyhetskanal søker alene?

I Dagbladet skriver Sigrid Hvidsten at ut fra dagens krav kan Nyhetskanalen søke alene. I så fall kan det tenkes at mer av produksjonen flyttes til Oslo.

– Det er ikke utenkelig. Men jeg tror at det uansett ikke er noen stor fare for organisasjonen i Bergen foreløpig. I hvert fall ikke de første par årene. Det er en stor organisasjon som det vil ta tid å gjøre noe med, sier han og legger til:

– Jeg tror også at TV 2s fremtid ikke nødvendigvis vil være noe tryggere av å være allmennkringkaster. Jeg tror ikke det endre så mye på situasjonen vår, i hvert fall ikke de første to-tre årene.

Powered by Labrador CMS