Det albanske paret valgte å gå i kirkeasyl etter to avslag på asylsøknaden. Foto: Skjermdump fra nrk.no

I kirkeasyl etter korrupsjons=avsløringer

Journalistfamilie frykter for livet hvis de blir sendt tilbake til hjemlandet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Far, mor og datter på 13 måneder har sittet i asyl i Nysæter kirke på Stord siden lørdag. De er livredde for å bli sendt tilbake til hjemlandet Albania, skriver NRK Hordaland på sin nettside.

– Hjemme er livet vårt truet av mafiaen og myndighetene fordi jeg er undersøkende journalist, forteller Genci Angjellari, som har arbeidet som journalist i TV-kanalen Agon Chanell. Der har han ifølge NRK laget flere saker om korrupsjon.

Det var avisa Sunnhordland som først fortalte at familien valgte å gå i kirkeasyl (kreves abonnement), mens Bømlo-Nytt første gang omtalte familien i februar.

Avsløringene har ført til at både Genci og kona Fatjona ble truet på livet og ikke så annen utvei enn å flykte fra Albania for ti måneder siden.

Utlendingsnemnda har avslått asylsøknaden to ganger, senest på torsdag. Politiet var derfor i ferd med å sende familien ut av landet. De ser derfor kirkeasyl som en siste utvei. Parets advokat har ifølge NRK sendt brev til byfogden i Oslo, med krav om at familien får bli i Norge til saken har blitt ført for Oslo tingrett.

Powered by Labrador CMS