Sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt fortsetter å bygge på NTB. Foto: NTB

NTB kjøper Mentor Medier ut av Universum

Blir heleier i ferdigside-produsenten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er et helt naturlig strategisk grep for oss å ta. Det er et selskap vi kjenner godt, og som er innenfor kjerneområdet av det vi driver med, sier administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB til Journalisten.

Det som en gang var et telegrambyrå har bygget seg opp til å ligne et konsern. Nå har NTB kjøpt ut partner Mentor Mediers aksjepost på 49,9 prosent i ferdigsideprodusent Universum. Hvor mye det har kostet NTB, vil direktøren ikke si noe om.

NTB har siden 2003 eid Universum sammen med Mentor da NTB Pluss ble slått sammen med konkurrenten. Selskapet skal fortsatt være selvstendig, og holder til i egne lokaler i Havnelageret. Ifølge Bjerketvedt leverer Universum innhold til rundt 150 kunder.

Regnskapstallene til selskapet viser en stabil omsetning på rundt 21 millioner kroner i året de siste fem årene, og et driftsoverskudd på rundt 9 millioner kroner.

Utbyttet de siste fem regnskapsårene har vært på mellom 5,8 og 7,2 millioner kroner. Utbytte fra årets drift tilfaller NTB da de overtar virksomheten per 1. november. I alt er det 14 ansatte i Universum.

NTB eier nå Nyhetsgrafikk.no, ferdigsideprodusenten Universum, språkfirmaet NTB Arkitekst, bildebyrået Samfoto og Nynorsk Pressekontor (NPK). Sammen med svenske TT eier de også en del av Retriever.

– Alle våre selskap gjør det ganske bra. Vår ambisjon er å styrke oss innen de virksomhetene vi driver i dag. Samt å se eter nye muligheter innen det vi anser for kjernevirksomhet.

Interessert i medienyheter? Følg journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS