Faksimile av kommentaren i Nordlys/Nord24.no om Barentssekretariatet som har sparket redaktør Thomas Nilsen i Barents Observer

Hvordan forstå og bruke en journalist

Nordlys-kommentator med syrlige råd til Barentssekretariatet, som sparket redaktøren av Barents Observer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I kommentaren “En svært brysom mann” tar journalist i Nordlys-eide Nord24.no, Torkil Emberland, tirsdag for seg sparkingen av redaktør Thomas Nilsen i Barents Observer. Som Journalisten.no meldte mandag har Utenriksdepartementet bedt Barentssekretariatet, som publikasjonen er en del av, om å forklare seg.

I sin kommentar skriver Emberland blant annet følgende, med adresse ledelsen i Barentssekretariatet med styreleder Stig Olsen i spissen:

“Barentssekretariatet har blitt beryktet som et vepsebol av intriger. Til overmål er det journalister blant dem. Å lede journalister er i motsetning til fylkeskommune en øvelse jeg selv har noe erfaring med. Det kan sammenlignes med å bære regnvåte staur i sterk sidevind. Så her kommer en bruksanvisning. Riktignok for sent, men det er tanken som teller:

  • Du ber journalisten sitte i ro. Han publiserer en stor sak om at du hindrer ytringsfrihet. Et hundretalls av journalistens venner raser på Facebook og Twitter og ringer deg for kommentar. 
Løsning: Har du ikke lært noen ting? Gi journalisten en egen stiftelse og redaktørplakat og hold deg på en armlengdes avstand.”
 
Les flere av Emberlands råd her
Powered by Labrador CMS