Dagbladet på døra

Følger VG og blir trolig levert på døra i Oslo og Akershus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I begynnelsen av september kunne Journalisten avsløre at VG hadde bestemt at avisen skal tilby abonnementstjeneste i helgene for lesere i Oslo og Akershus. Nå er det klart at Dagbladet følger etter.

Administrerende direktør Terje Wibe tar forbehold om at det ikke er fattet noen endelig beslutning, men sier til Journalisten at hans personlige oppfatning er at avisen vil lansere tilbudet. Han forteller at prosjektet er blitt arbeidet med over lang tid i Havnelageret, og at avisledelsen er kommet langt med konkrete om budlevering.

Stabilitet

Som for VG vil Dagbladet bli brakt ut til leserne med Aftenpostens avisbud i Oslo og Akershus. Dagbladet vil trolig lansere sitt tilbud omtrent samtidig med VG. Wibe sier at de er rigget for lansering, og har markedskampanjer klar.

– For oss bidrar dette til å gjøre produktet lettere tilgjengelig for leserne, og vi håper på den måten å knytte til oss sporadiske kjøpere og gjøre dem til faste kjøpere av avisen. Det gir oss stabilitet og forutsigbarhet. Kostnadsstrukturen ved en slik distribusjon er isolert sett høyere enn ved vanlig løssalg, men vi er trygge på at den produktmiksen vi har med Magasinet på lørdag vil fenge og kan være en døråpner for oss, sier Wibe.

Han forteller at styret er blitt fortløpende orientert om planene. Direktøren sier at tilbudet uansett ikke vil endre strategien om Dagbladet som løssalgsavis.

Bedring

Ifølge Wibe har opplagsutviklingen til Dagbladet det siste halvåret vært langt mer positiv enn de siste årene. Han forteller at fallet har bremset kraftig opp, og at Dagbladet selger bedre på mange enkeltdager, deriblant i helgene, enn for ett år siden. Wibe ønsker ikke å spesifisere dette med konkrete tall, men sier avisa har som realistisk mål å ta markedsandeler i løssalget. Det tror han kan grepet med avisbud bidra til.

– Med dette grepet er vår ambisjon minimum å stabilisere volumet, og gjerne en liten vekst i Oslo og Akershus.

Powered by Labrador CMS