VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken uttaler seg om identifisering i Tengs-saken. Her med ansvarlig redaktør Gard Steiro.
VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken uttaler seg om identifisering i Tengs-saken. Her med ansvarlig redaktør Gard Steiro.

VG identifiserte i Tengs-saken:
– Vurderingen står ved lag

Svarer etter frifinnelse.

Publisert Sist oppdatert

Mange store norske medier har identifisert mannen som tirsdag ble frifunnet for drapet på Birgitte Tengs av Gulating lagmannsrett.

Tidligere tirsdag snakket Journalisten med redaktøren i Haugesunds Avis, som var blant dem som avsto fra identifisering. Det samme gjorde Aftenposten og Stavanger Aftenblad.

VG var blant dem som identifiserte mannen med navn og bilde da tiltalen ble tatt ut, og Journalisten har spurt VG-ledelsen om deres tanker i lys av frifinnelsen.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken skriver i en e-post:

– Da vi identifiserte på tiltaletidspunktet, diskuterte vi at saken kunne ende både med domfellelse og frifinnelse. Vi mente at navngivelse var riktig uansett utfall i retten, på grunn av sakens svært spesielle karakter og historikk, skriver Håndlykken.

– Offentligheten hadde et berettiget krav på informasjon. Full åpenhet om etterforskningen og bevisene var viktig for å sikre rettssikkerheten til alle parter, også [tiltalte]. Den vurderingen står ved lag.

– Gjør dere noen umiddelbare grep?

– Frifinnelse i lagmannsretten er en stor nyhetshendelse, som vi dekker tett. Så arbeidet med Tengs-saken er ikke over. Saken må undersøkes videre, blant annet må vi få tydelig frem hvorfor dommerne landet på frifinnelse. Her er det særlig viktig å se på kritikken som rettes mot etterforskningen og påtalemyndighetens arbeid, skriver nyhetsredaktøren.

Powered by Labrador CMS