Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg og nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes. Foto: Angelica Hagen
Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg og nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes. Foto: Angelica Hagen

NTB vil med på faktasjekknettstedet Faktisk.no

Nyhetsredaktøren i NTB avtalte møte med ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg rett etter tirsdagens pressekonferanse. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag innkalte VG, NRK og Dagbladet, ved Kristoffer Egeberg, inn til pressekonferanse på Litteraturhuset i Oslo. Her introduserte de et nytt samarbeid på tvers av mediehusene; faktasjekknettstedet Faktisk.no. 

Det er Kristoffer Egeberg som er ansvarlig redaktør for nettstedet, som skal lanseres før sommeren. 

Nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB uttalte under Journalistens konferanse tidligere i mars at de hadde vært i kontakt med flere medier angående samarbeid på tvers av mediehusene for å lage et slags faktasjekknettsted. 

Bjellaanes bekrefter overfor Journalisten at mediene som i dag introduserte Faktisk.no, er blant mediene han tidligere har tatt kontakt med. 

Skal ha møte

Rett etter pressekonferansen etablerte Bjellaanes kontakt med Faktisk.no-redaksjonen ved redaktør Kristoffer Egeberg. De to avtalte å møtes for å snakke mer om hva NTBs rolle kan bli i prosjektet. 

Til Journalisten forteller Bjellaanes at han vil snakke med Faktisk.no-redaksjonen for å høre litt mer om hvordan de skal løse faktasjekken og hvor mange journalister som skal jobbe med prosjektet. 

Han har blant annet noen spørsmål angående hvordan Faktisk.no skal se på konteksten til uttalelsene som skal faktasjekkes. 

– Det er bra at det nå kommer kraftfulle organisasjoner som tar tak i problemet. De har gjort en grundig jobb og satt sammen en driftig prosjektgruppe. Det kunne ikke vi gjort alene. Nå skal vi se på hva vår plass i dette kan være, men vi mener vi har mye kompetanse å bidra med, særlig når det kommer til faktasjekk av bilder, sier NTB-sjefen. 

Åpnet for flere

Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet åpnet under pressekonferansen opp for at flere medier kunne få være med i satsingen. 

– Vi var nødt til å jobbe stille og rolig med dette, for å få det opp og stå. Prosjektet vil bli realisert denne våren. Det er også åpent for andre aktører til å være med. Vi håper mange andre vil være med, sa Markussen.

Også Egeberg er positiv til at NTB tar kontakt for å se hva de kan bidra med. 

Powered by Labrador CMS