Svarer Prestmo:

VG har ikke konkludert

VGs Nilas Johnsen mener Høyre-politiker tar hans Facebook-kommentar helt ut av kontekst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mitt kjappe innlegg i en tråd på Facebook, viste jeg til hva somalierne som demonstrerte den dagen har uttalt om saken. De mener tydeligvis at politiet kunne brukt andre virkemidler – det var også på det tidspunktet noe politiet selv hadde en evaluering av. Så mener jeg det er viktig at vi journalister respekterer folks rett til å demonstrere, og tar på alvor at en stor minoritet i Oslo føler seg dårlig behandlet av politiet.

Mitt poeng var at vi ikke burde harselere med den demonstrasjonen, men VG konkluderer selvsagt ikke på bakgrunn av hva jeg skriver på Facebook. Jeg ser at kommentaren min kan oppfattes som i overkant konkluderende i forhold til kniven – der viste jeg til hva det somaliske miljøet selv har sagt, uten at det kom klart nok fram. Min feil.

Men Pia Prestmo har tatt den uttalelsen fullstendig ut av kontekst og tillagt den mye større verdi enn den har. Jeg er også overrasket over at Journalisten ikke kontaktet meg i forkant av at de kjørte ut hennes kommentar, eller over at ikke hun skrev meg en epost og spurte hva jeg egentlig mente. Så la meg bare understreke: 

VG har ikke konkludert om denne saken på noe vis, jeg har ingen instruksjonsrett i VG, hverken på Facebook eller på andre måter. Min kommentar i en tråd på Facebook var muligens ikke tydelig nok på at jeg viste til bakgrunnen for demonstrasjonen, men dette reflekterer ikke på noe vis noen form for konklusjon om denne saken, hverken fra meg eller fra VG.

Powered by Labrador CMS