Morgan Andersen har fått beklagelse fra tre aviser, mens fire andre klager går til videre behandling i PFU. Foto: Birgit Dannenberg
Morgan Andersen har fått beklagelse fra tre aviser, mens fire andre klager går til videre behandling i PFU. Foto: Birgit Dannenberg

Morgan Andersen svært glad for beklagelsene

Klagesakene mot Aftenposten, VG, Adresseavisen og Fredriksstad Blad går derimot til behandling i PFU.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten fikk kontakt med Morgan Andersen onsdag ettermiddag. Den tidligere direktøren for Fredriksstad Fotballklubb er svært fornøyd med beklagelsene fra Fædrelandvennen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

- Jeg har vært ydmyket i fire år og er veldig glad for at de tre Schibsted-avisene nå har rettet opp og beklaget. Jeg har fått hyggelige tilbakemeldinger fra folk jeg kjenner i de områdene, noe jeg setter stor pris på. Det er viktig når mine barnebarn og oldebarn søker og klikker på navnet mitt en gang i framtiden, at det kommer opp saker om at avisene har beklaget. De uriktige påstandene er det nok ikke mulig å få fjernet fra nettet. Dagbladet var tidlig ute med å beklage, allerede i 2012, sier han.

Ønsker ikke å beklage

Andersen leverte tirsdag inn klager til Pressens Faglige Utvalg mot Aftenposten, VG, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Fredriksstad Blad. Alle hadde publisert eller sitert fra Aftenspostens artikkelen «- Ny millionutbetaling granskes», som omhandlet en avtale mellom det svenske agentselskapet GMBH og Fredrikstad Fotballklubb.

Ifølge Andersen har redaktørene i Aftenposten og VG gitt tilbakemelding om de ikke er interessert i noen minnelig løsning med ham. Klagene mot de to avisene går derfor videre til behandling i PFU.

Andersen har opplevd det som svært frustrerende å måtte gå helt til Høyesterett i et forsøk på å få rettet opp de udokumenterte påstandene og få en beklagelse.

- Men ingen av avisene har vært villige til det, før nå. Jeg kontaktet alle sju etter dommen i Høyesterett og er glad for den gode dialogen med de tre som nå har beklaget. Adresseavisen har jeg ikke fått svar fra verken før eller etter at klagen ble innlevert til PFU, så jeg tolker det slik at heller ikke de er interessert i en minnelig løsning.

25. juni i år ble det kjent at Høyesterett frikjente Aftenposten med 3 mot 2 stemmer, selv om det ble slått fast at avisa hadde publisert udokumenterte påstander om Andersen.

Skuffet over FB

Andersen sier at han er skuffet og lite imponert over presiseringen til Fredriksstad Blad. Derfor ligger det an til PFU-behandling også av den klagen, bekrefter han.

- Det er jo ingen beklagelse å vise bare vise til at Aftenposten gjorde en feil. Det virker som FB-redaktøren ikke innser sitt redaktøransvar. De har omtalt saken mye, men aldri beklaget noe.

Powered by Labrador CMS