– Tillit er redaktørstyrte mediers kanskje viktigste valuta i den tiden vi lever i, sier Øyvind Brenne, utviklingsredaktør i VG.

VGs åpenhetsportal får europeisk pressepris

– Den vellykkede lanseringen av åpenhetsetsportalen er en stor prestasjon i seg selv, sier juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Åpenhetsportalen til VG fikk topplassering i kategorien «Best trust initiative» under European Digital Award 2023, som ble avholdt av den internasjonale presseorganisasjonen Wan-Ifra.

– Tillit er redaktørstyrte mediers kanskje viktigste valuta i den tiden vi lever i. At VG nå får internasjonal anerkjennelse for å være helt i front med dette arbeidet er en stor oppmuntring, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne i en pressemelding

Åpenhetsportalen «Slik jobber vi i VG» ble lansert i oktober 2022. Her ligger rettelogg, oversikt over eksterne profilers bindinger og VG-ansattes trafikkregler samlet på en landingsside. Her ligger også generelle spørsmål og svar om VGs dekning, og det som juryens mener er det mest banebrytende:

Delingen av redaksjonelle vurderinger med brukerne både i en samlet feed i portalen og i artiklene.

«Åpenhetsportalen og tenkningen bak viser et stort skifte sammenlignet med tradisjonelle måter å gjøre ting på. Design og funksjoner er ikke bare estetisk tiltalende, men også praktiske, og gir brukerne en optimal leseopplevelse. Den vellykkede lanseringen av åpenhetsetsportalen er en stor prestasjon i seg selv. Det viser at VG er villige til å være åpne for brukerne om interne diskusjoner, og implementerer dette som beste praksis i mediehuset», skriver juryen i sin begrunnelse.

Agence France-Presse og svenske Stampen Media var de to andre nominerte i kategorien.

Også VGs oversikt over strømprisene ble hedret under prisutdeligen.

Powered by Labrador CMS