Kaoset som fulgte da det ble klart at Viggo Kristiansen ble frikjent for Baneheia-drapene var komplett. Kristiansen selv gikk ut bakdøra.

Baneheia-saken

Viggo frikjent, men fotografene var ikke helt fornøyd: – Vi får ikke tatt det historiske bildet

Mange av fotografene i sal M11 skulle gjerne ha tatt bilde av Viggo Kristiansen da han ble frikjent i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var et stort presseoppbud på plass i Borgarting lagmannsrett da Viggo Kristiansen endelig skulle få dommen i gjennopptagelsessaken.

Og det var krevende arbeidssvilkår for de mange fotografene og journalistene som hadde møtt opp i rettssal M11. Ikke bare var det trangt om plassen og mørkt i lokalet, i tillegg la det strenge fotoforbudet en demper på stemningen.

Selv om Kristiansen møtte opp, ønsket han ikke å bli filmet eller fotografert i retten.

VG-fotograf Tore Kristiansen var ikke fornøyd med avgjørelsen. Han synes det er kjipt å ikke få muligheten til å forevige Kristiansen idet han blir frikjent for Baneheia-drapene.

– Vi får ikke tatt det historiske bildet. Som menneske forstår jeg hvorfor han ikke vil bli tatt bilder av, men som fotograf synes jeg det er utrolig kjip, sa han til Journalisten.

Til slutt var det TV 2 som fikk bilder av Kristiansen på den historiske dagen. Inne på et bakeri.

Se flere bilder:

Viggo Kristiansens forsvarer, Bjørn Andrè Gulstad, sniker seg forbi VGs livesending på vei inn i rettssalen. VGs Håvard K. Hansen og Øystein Mille i dyp konsentrasjon.
NTB, TV 2 og NRK samarbeidet i dag om poolordning under domsavsigelsen, under pressekonferansen sto de side om side.
Et samlet pressekorps ventet på å at familie og advokater skulle komme inn døra. Skuffelsen var stor da det ble informert om at de hadde gått inn bakveien.
NRK i gang med en av flere livesendinger under dagens domsavsigelse.
VG-journalist Ida Aaberg Evensen har fått jobben med å stå utenfor i tilfelle noen dukker opp der.
– Det var sykt kaldt, nesten uforsvarlig å stå der ute. VG-journalistene Ida Aaberg Evensen og Kristina Kinne stod klare utenfor Borgarting lagmannsrett i minus 11 grader, i tilfelle det dukket opp noen. Det gjorde det ikke.
Fotojournalist i TV 2 Torstein Wold får såvidt klemt seg på plass mellom søylene og det store kamera. – Det er kjempetrangt, jeg har under én meter med plass, inkludert kamera. Det var veldig overraskende hvor lite plass det var her, sa han til Journalisten.
Tore Kristiansen har jobbet som fotograf i VG i en mannsalder. Han synes det er kjipt å ikke få muligheten til å ta det historiske bildet av Viggo Kristiansen i det han ble frikjent for Baneheia-drapene. Ansvarlig redaktør i Advokatbladet, Nina Schmidt, hadde ikke med seg eget kamera.
VG-journalist, Øystein Milli, følger med på livesendingen av domsavsigelsen nesten helt alene fra en annen rettsal i bygget.
VG-kommentator Astrid Meland satt på andre rad under dagens pressekonferanse. NRKs Martin Sonntag i forgrunnen. Det var helt stille i rommet på Scandic Edderkoppen da forsvareren leste opp den emosjonelle uttalelsen fra Viggo Kristiansen. Den eneste lyden i rommet var fra tastaturene til journalistene.
Faren til Viggo Kristiansen hadde sagt ja til å bli avfotografert, og fikk dermed all fokus etter at dommen var ferdig lest opp. Det ble også tatt en del bilder av forfatter og journalist, Bjørn Olav Jahr.
To erfarne fotografer på jobb for NTB og Aftenposten. Morten Uglum og Terje Bendiksby har vært med på pressekonferanser før.
Powered by Labrador CMS