Fredriksstad Blad-redaktør René Svendsen med nytt tiltak for å gjøre tonen i kommentarfeltet bedre.

Fredriksstad Blad

Vil ikke lenger tillate «udugelige kommuneansatte» i kommentarfeltet

Sjefredaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad strammer inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens en rekke medier har valgt å stenge sine kommentarfelt, har Fredriksstad Blad gått motsatt vei og satset på mer moderering.

Dette har ført til at tonen i kommentarfeltet er blitt bedre, ifølge sjefredaktør René Svendsen. Men selv om diskusjonsklimaet har bedret seg, er det fremdeles en vei å gå. Derfor strammer avisen nå ytterligere inn på hva den vil tillate av negative utsagn.

I en Facebook-post torsdag ettermiddag, forteller Svendsen om endringene som nå innføres:

«Vi har kommet svært langt i arbeidet med å skape et bedre debattklima inne på artiklene til Fredriksstad Blad. Streng moderering virker, og det er nå dobbelt så mange som deltar i debatten, og antallet kommentarer er nesten tredoblet, sammenlignet med i 2019», skriver Svendsen.

«Men vi ser at det fortsatt er noen typer innlegg som gjentatte ganger trekker kvaliteten, relevansen og sakligheten ned.»

Ifølge Svendsen gjelder det nedsettende ord om grupper av mennesker. To eksempler han nevner er «de handlingslammede politikerne» eller «udugelige kommuneansatte».

«Det gjelder også nedlatende omtaler av enkeltpersoner. I begge tilfellene vil vi heretter slette innleggene, eller redigere bort det som går over streken. Vi forstår at dette er strengt, og ser at det finnes situasjoner der det bør være mulig å kritisere både grupper og enkeltpersoner i friske ordelag», skriver redaktøren - og avslutter:

«Men - og dette er et viktig men - da må kritikken være underbygget av en saklig begrunnelse.»

Her kan du lese Frediksstad Blads regler for kommentarfeltet.

Powered by Labrador CMS