Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/Gorka Palazio
Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/Gorka Palazio

ABC Startsiden satser tungt på web-tv

Oppretter flere nye stillinger for å kjempe med de største på markedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

ABC Startsiden, som er eid av Telenor og blant annet driver portalen startsiden.no og nettavisen abcnyheter.no, har bestemt seg å ta opp kampen om seerne på web-tv.

– Det er kanskje medie-Norges best bevarte hemmelighet at ABC Nyheter er Norges femte største kommersielle web-tv-kanal bak YouTube, VG, TV 2 og Dagbladet. Denne posisjonen ønsker vi å utnytte for videre vekst, sier utviklingsredaktør Trygve Sørvaag.

Sørvaag sier at video-trafikken har økt jevnt de siste årene og ligger nå på mellom fem og seks millioner avspillinger hver måned.  ABC Startsidens inntekter fra web TV har doblet seg fra 2014 til 2015.

Mediebransjen er preget av nedbemanninger, men både nisje- og spesialmedier satser på sine nettjenester. Det samme gjør Startsiden, som nå oppretter flere nye nøkkelposisjoner som skal lede selskapets web-tv-virksomhet. Startsiden jakter på en forretningsutvikler for web-tv og i løpet av første halvår 2016 er planen å øke salgskorpset med en spesialselger som utelukkende skal jobbe med web-tv. I tillegg skal staben av videojournalister økes fra fire til fem.

– Vi planlegger to nye video-nettsteder i Norge og vi vurderer også muligheter i utlandet. Mer kan vi ikke si på dette tidspunktet, sier Trygve Sørvaag.

 

 
Powered by Labrador CMS