Foto: Aftenposten.

Aftenposten med 250.000 lekkede dokumenter

– Dette er voldsomt, sier nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten ser ut til å lede i kampen om tilgang til WikiLeaks-dokumentene fra siste lekkasje. Nå sitter redaksjonen på nær sagt samtlige dokumenter, i hvert fall 250.000 av dem. Det erkjenner nyhetsredaktør Ole Erik Almlid er et voldsomt omfang.

Hektisk uke

Almlid forteller at de nå har rundt tjue mennesker til å jobbe med dokumentene. Noen jobber med søk, mens andre skriver artikler basert på resultatene.

– Vi kommer nok ikke til å klare å lese det før langt utpå nyåret. Men vi har satt i gang en voldsom søkeaktivitet i dokumentene, sier han.

Almlid vil ikke si noe om hvordan de har fått tilgang til dokumentene, men understreker at Aftenposten har fått tilgang uten forpliktelser.

– Vi har ingen plikt til å publisere artiklene eller dokumentene på nett. Og vi har heller ikke betalt for dem.

Voldsomt

Nyhetsredaktøren poengterer at man ikke skal ha for store forhåpninger om å få mange hovedoppslag om norske forhold igjen i bunken, men sier at det nok kan bli mye redaksjonelt innhold fremover.

– Leserne må få mulighet til å klare og absorbere dette, men det kommer til å komme redaksjonelt innhold ut av dette i lang tid fremover og det har vært morsom uke. Det er viktig at det er sakene i seg selv som er fokus og ikke det faktum at vi har fått en lekkasje, sier han.

Powered by Labrador CMS