Migrapolis' reporter Rajan Chelliah i midten sammen med kollegene Karyn Bennett-Lund og Vegard Thomas Olsen på tidspunktet bildet ble tatt i 2006. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Rajan Chelliah i NRK Migrapolis mistet jobben fordi NRK mener han har manglende kompetanse

Rettssak i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under nedbemanning i Østlandssendingen, fikk Rajan Chelliah i Migrapolis som er en del av NRKs distriktskontor, beskjed om at han mistet jobben.

Begrunnelsen er ifølge Rajan at han manglet tilstrekkelig kompetanse. Det forteller han til VG.

– Saken til Rajan illustrerer på en veldig god måte hva vi sliter med i NRK, og hva vi ønsker å få en forsikring imot, sier leder Richard Aune i Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) til avisen.

Et av kravene under den pågående streiken er at de fagorganiserte ønsker en tekst i journalistavtalen med NRK som sier at arbeidstakeren har rett til etter- og videreutdanning.

Chelliah har jobbet i NRK-programmet Migrapolis siden 1999. Han sier til VG at han ble kastet inn i en TV- og nett turnus med beskjed om at han hadde åtte uker på seg for å bevise at han kunne gjøre jobben.

– Mangelfull opplæring under høyt tidspress og veldig vanskelige vilkår, der det var umulig å lykkes. Det føltes som en hinderløype jeg ikke fikk forutsetning til å lykkes med, sier Chelliah til avisen.

I mars mottok han oppsigelsen. Han har imidlertid saksøkt arbeidsgiveren. Derfor står han fortsatt i jobben. Rettssaken kommer opp i juni.

NRKs juridiske direktør Olav Nyhus sier til VG at han ikke kommenterer personalsaker på individnivå.

Powered by Labrador CMS