Den eneste saken VG har prioritert høyere enn Israel/Gaza de siste to årene, er krigen i Ukraina, melder sjefredaktør Gard Steiro.

Gaza-dekning

– 38 prosent av VGs dekning har hatt et palestinsk perspektiv

Legger fram egne tall om VGs dekning siden 7. oktober.

Publisert

Siden nyttår har VG publisert i snitt mellom tre og fire saker om konflikten hver eneste dag, skriver ansvarlig redaktør Gard Steiro og politisk redaktør Frøy Gudbrandsen i en kommentar om den pågående krigen i Gaza.

VG-toppene redegjør for VGs dekning siden Hamas-angrepet på Israel 7. oktober, og legger fram egne tall fra en KI-gjennomført analyse av 1009 artikler:

38 prosent av VGs dekning har hatt et palestinsk perspektiv, mens 15 prosent av artiklene har et dominerende israelsk perspektiv, skriver redaktørene.

Den resterende største bolken av artiklene har verken et klart palestinsk eller israelsk perspektiv, fastslår Steiro og Gudbrandsen.

For kommentarer, ledere og leserinnlegg er forholdet 41 prosent hovedsakelig palestinsk perspektiv og 24 prosent israelsk.

– Det er ikke så rart at mange saker har et overveiende palestinsk perspektiv. Det er en bevisst prioritering at vi har fokusert på konsekvensene krigen har på de sivile. Det er i Gaza krigen har rammet hardest, skriver redaktørene.

Samtidig kunne VG med fordel hatt flere saker som gir innblikk i hva som skjer i Israel, reflekterer de:

– Det finnes tross alt ikke ett israelsk perspektiv på krigen og Netanyahus krigføring.

 

Powered by Labrador CMS