P4 og 5000 Bergen har inngått forlik, melder de til Journalisten.

P4 saksøkte radiokanal for «Lyden av Bergen». Nå har de inngått forlik

– Viktig for oss å få en tydelig forsikring, sier P4-sjef Kenneth Andresen.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres.

I oktober skrev Journalisten om at P4 hadde saksøkt lokalradiokanalen 5000 Bergen. Årsaken var at P4 mente lokalradioens bruk av frasen «Lyden av Bergen» er for lik deres egne merkevareregistrerte slagord, «Lyden av Norge».

Nå bekrefter P4-sjef Kenneth Andresen til Journalisten at det er inngått forlik mellom partene.

Derfor blir det heller ingen rettssak.

I en felles melding fra 5000 Bergen og P4 får Journalisten tilsendt følgende uttalelser:

– Vi er opptatt av å beskytte identiteten vi har bygget opp gjennom over 25 år. I den forbindelse har det vært viktig for oss å få en tydelig forsikring om at 5000 Bergen i fremtiden ikke vil bruke slagord eller lydelementer som ligger for tett på P4s varemerke «Lyden av Norge». Det har vi nå fått og da er saken ute av verden for vårt vedkommende, sier P4-sjef Kenneth Andresen.

– Vi er glade for å ha kommet til enighet og skal nå bruke all vår kraft på å lage radio til glede for lytterne våre i Bergen, sier Morten Hiorth Aarra i 5000 Bergen, ifølge meldingen.

Saken ble erklært forlikt i Oslo tingrett 15. november, viser en kjennelse.

I tiden etter at Journalisten først omtalte søksmålet, har en radiolytter opprettet en Spleis-aksjon til støtte for lokalradioen i prosessen mot P4.

Foreløpig er det samlet inn over 14.000 kroner til aksjonen, men det er ikke kjent hva som skjer med pengene etter forliket.

Powered by Labrador CMS