Kultur- og likestillingsminister Abid Raja lytter til innspill fra medieorganisasjonene.

Raja gjør endringer i kompensasjons-ordningen for medier

Lytter til innspill.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturminister Abid Raja (V) gjør justeringer i kompensasjonsordningen for medier, etter å ha vurdert høringssvar og innspill om ordningen.

– Vi har lyttet til innspill fra bransjen og valgt å gjøre to justeringer i forskriften for å sikre at vi oppnår formålet med ordningen, sier han i en pressemelding.

Medieorganisasjoner har spilt inn at den foreslåtte avkortingsmetoden kunne slå uheldig ut for de minste mediene med små redaksjoner. Derfor er denne metoden endret for medier som har permittert journalister i perioden 15. mai til 30. juni, og innsparingen fra eventuelle permitteringer i denne perioden skal trekkes fra beregnet kompensasjon.

Bestemmelsen som beskriver en mekanisme for å unngå overkompensasjon, er også endret. Endringen innebærer at medier som ikke har sammenlignbare tall for samme periode siste regnskapsår, som følge av finansiell eller operasjonell restrukturering, kan benytte budsjettert driftsresultat for kompensasjonsperioden til sammenligning av driftsresultater.

Medietilsynet skal forvalte ordningen og vil åpne for søknader 4. august. Torsdag 13. august er siste frist for å søke kompensasjon. Ordningen er godkjent av Esa.

I en pressemelding sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet at hun er fornøyd med at ordningen er på plass.

Powered by Labrador CMS