Sjefredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby, ser fram til teknologiskiftet: – Core News Product er den plattformen som er best tilrettelagt for journalistenes digitale arbeidsflyt.

Polaris Media bytter til Schibsteds redaksjonelle teknologiplattform

Avtalen ble signert denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag ble det kjent at Polaris Media skal ta i bruk Schibsted-utviklede Core News Product i alle sin redaksjoner. Dette en Schibsted-konsernets redaksjonelle teknologiplattform for digital produksjon og publisering. En avtale ble signert denne uken.

– Valget av Core News Product er resultatet av en grundig evalueringsprosess hvor plattformen er vurdert opp mot andre løsninger i markedet, og vi er trygge på at vi har fått den beste og mest fremtidsrettede løsningen for Polaris Media, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media, ifølge en pressemelding fra Schibsted.

– Plattformen vil gi oss de beste forutsetninger for å ytterligere øke tempo i den digitale utviklingen, og vil også styrke vårt allerede gode samarbeid med Schibsted, fortsetter han.

Konserndirektør for Schibsteds mediedivisjon, Siv Juvik Tveitnes, sier avtalen er en naturlig forlengelse av Schibsteds strategiske samarbeid med Polaris Media.

– Avtalen med Polaris Media vil gi oss enda mer kraft i å utvikle dette som en av de mest moderne og framoverlente medieplattformene, fastslår Schibsted-sjefen.

Schibsted ASA er største eier i Polaris Media.

Brukes av både små og store

Core News Product er i dag i bruk i alle Schibsteds mediehus, fra Bygdanytt på Osterøy, til Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Aftenposten, VG, Svenska Dagbladet og Aftonbladet.

Polaris Media vil i første omgang ta i bruk medieplattformen hos sine 42 mediehus i Norge, blant annet Adresseavisen, Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Agderposten og Varden. Løsningen vil også bli tilbudt til en gruppe tilknyttede partnerbedrifter. Fædrelandsvennen, Lister, og Lindesnes - som tidligere var en del av Schibsted - bruker allerede plattformen, skriver Schibsted i pressemeldingen.

Avtalen åpner for at Core News Product kan tas i bruk av Polaris Medias mediehus i Sverige på et senere tidspunkt.

Schibsteds medieplattform er satt sammen av flere moduler. Polaris Media vil ta i bruk de redaksjonelle arbeidsverktøyene for journalister. Dette inkluderer blant annet moduler for å oppdage og produsere innhold, plattform for publisering og streaming av web-TV og podkaster, algoritmestyrte verktøy for å automatisere presentasjonen av innhold på forsidene, samt verktøy for direkterapportering og leserkommentarer.

Best tilrettelagt

– Core News Product er den plattformen som er best tilrettelagt for journalistenes digitale arbeidsflyt, samt best tilrettelagt for effektiv samhandling. Plattformen vil sikre at vi er best mulig rustet for den digitale fremtiden. Vi gleder oss til å ta det i bruk, sier Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen, ifølge pressemeldingen.

Laila Dahlen, produktdirektør for mediedivisjonen til Schibsted, legger til:

– Vi har med Core News Product utviklet en solid og smidig digital medieplattform som kan brukes på store så vel som mindre publikasjoner, og vi er veldig glade for at Polaris Media har valgt å bruke plattformen. Det er en bekreftelse på at vår plattform er fullt på høyde med eksterne produkter.

Powered by Labrador CMS