Per Danielsen på plass i Øvre Romerike tingrett i forbindelse med søksmålet mot Raumnes.

Advokat Per Danielsen mister bevillingen – varsler stevning

– Uskikket til å drive advokatvirksomhet, skriver Advokatbevillingsnemnden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Advokat Per Danielsen varsler stevning etter at Advokatbevillingsnemnden har fratatt 68-åringens rett til å arbeide som advokat.

Nemnda har trukket tilbake bevillingen etter råd fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet.

– Advokatbevillingsnemnden har kommet til at Per Danielsen er uskikket til å drive advokatvirksomhet og har mistet den tillit som er nødvendig i yrket», heter det i det 28 siders lange vedtaket, skriver Advokat Watch.

Tilsynsrådet mener advokatens praksis er så graverende at han også må forbys å yte rettshjelp, skriver Dagens Næringsliv.

Danielsen har praktisert som advokat siden midten av 80-tallet.

– Jeg vil benytte meg av min rett til å fortsette min advokatpraksis mens tingretten behandler saken. Stevning er allerede under utarbeidelse til Oslo tingrett. Vedtaket er oversvømmet av faktiske og rettslige feil. Jeg har aldri sett et dokument i mitt liv med så mange feil, sier Danielsen til Dagbladet.

Danielsen har opp igjennom årene representert en rekke klienter som har gått til søksmål mot ulike medier.

I 2019 gikk en taxieier til sak mot lokalavisen Raumnes, med Danielsen som advokat. Saksøker tapte i tingrettem og lagmansretten – og i februar 2021 ble det klart at Høyesteretts ankeutvalg avviste anken.

I 2019 representerte Danielsen også en klient som gikk til sak mot Dagbladet for ærekrenkelser.

Mannen vant ikke fram i tingretten, og fikk i 2021 anken sin forkastet av lagmannsretten. Senere samme høst ble det klart at også denne anken ble avvist av ankeutvalget til Høyesterett.

Bedre gikk det for Danielsen-klienten som i 2012 gikk til sak mot Aller Media og bladet Cosmopolitan. Aller Media tapte og måtte betale en halv million i erstatning.

Med saksomkostninger kostet saken Aller Media 1,8 millioner kroner.

Danielsen representerte også lenge hjernekirurg Per Kristian Eide, som saksøkte en rekke medier, blant annet TV 2, Avisenes Nyhetsbyrå, Amedia og NTB.

Powered by Labrador CMS