Frilansfotograf Morteza Samadi ble pågrepet av Taliban tirsdag, og er fremdeles ikke løslatt.
Frilansfotograf Morteza Samadi ble pågrepet av Taliban tirsdag, og er fremdeles ikke løslatt.

Bidrar i fotoutstilling på Oslo Met. Nå er han i Talibans varetekt

Ingen har hørt fra Morteza Samadi siden 7. september.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig bekymringsfullt. Han ble pågrepet av Taliban for mer enn tre døgn siden, og har ikke blitt løslatt, sier Hasina Shirzad.

Masterstudenten i journalistikk ved Oslo Met snakker med Journalisten fredag formiddag, og forteller om bekymring etter at frilansfotograf Morteza Samadi ble pågrepet av Taliban tirsdag.

Hun kom i kontakt med Samadi under arbeidet med å sette opp en pågående fotoutstilling fra afghansk hverdagsliv på Oslo Met-campus i Oslo.

Ifølge flere kilder, blant annet Washington Post-journalist Ezzatulla Mehrdad, ble Samadi pågrepet etter å ha dekket demonstrasjoner i byen Herat vest i Afghanistan tirsdag.

På Twitter-profilen til organisasjonen Committee to Protect Journalists' Asia-kontor uttrykker organisasjonen også bekymring for Samadis situasjon.

Afghanske Shirzad, som flyktet til Norge i 2015, forteller at hun har hørt mange, mange historier om journalister i Afghanistan som blir anholdt og utsatt for vold i den uoversiktlige situasjonen landet befinner seg i.

– Det er åpenbart en veldig ille situasjon for journalister der nå, sier hun.

Flere medier har nylig omtalt at journalister som dekket demonstrasjoner i Kabul onsdag, ble pågrepet og utsatt for grov vold av Taliban før de ble løslatt.

Powered by Labrador CMS