Gina Grieg Riisnæs på jobb i Mykolaiv, sør i Ukraina, mandag 4. juli.

MEDIEFOLK:

Gina Grieg Riisnæs får fast jobb i Aftenpostens utenriksredaksjon

– Hun har sørget for at Aftenpostens lesere har fått møte ofrene for krigen veldig mange steder i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Øst-Europa-korrespondent Gina Grieg Riisnæs er fast ansatt som journalist i Aftenpostens utenriksredaksjon. Riisnæs er nå basert i Kyiv og har reist mye rundt i Ukraina både før og etter Russlands invasjon.

– Gina er en veldig god utenriksreporter som vi er stolte av å få fast på laget, sier utenrikssjef John Hultgren.

Hun tiltrer stillingen når vikariatet løper ut den 8. august.

– Det er veldig stas. Dette er rett og slett drømmejobben. Jeg er enormt takknemlig og stolt over å få jobbe i en avis som satser på utenriks i en tid hvor det virkelig trengs, sier Riisnæs.

Aftenposten opprettet en stilling som semesterkorrespondent i Øst-Europa kort tid etter at krigen startet. Riisnæs var da engasjert i et vikariat i avisen.

Semesterkorrespondenter er en ny ordning. Hensikten er å sende en medarbeider til det stedet i verden hvor det er aller viktigst å være til stede akkurat nå. Varigheten for disse stillingene vil i utgangspunktet være tre til fire måneder.

– Gina har gjort en super jobb som korrespondent. Hun har sørget for at Aftenpostens lesere har fått møte ofrene for krigen veldig mange steder i Ukraina. Vi er derfor veldig glade for at hun nå blir en fast medarbeider i utenriksredaksjonen, sier Hultgren.

Aftenposten er nå bredere til stede i verden enn på lenge. I tillegg til Gina Grieg Riisnæs i Øst-Europa, er Kristoffer Rønneberg på plass i Asia som semesterkorrespondent. Rakel Haugen Strand starter 1. august som Europa-korrespondent med base i Brussel hvor hun tar over for Eirin Hurum.

Korrespondentene Per Kristian Aale, Øystein Kløvstad Langberg og Hanne Christiansen er basert i henholdsvis Moskva, New York og Istanbul.

Powered by Labrador CMS