Mediefolk:

Katrine Lia overtar fra nyttår stillingen som sjefredaktør og daglig leder i Agderposten. Fra samme tidspunkt går dagens toppsjef, Øyvind Klausen, over i en ny rolle i eierkonsernet.

Katrine Lia er ansatt som sjefredaktør i Agderposten

Blir første kvinnelige toppleder i avisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Katrine Lia (43) er ansatt som sjefredaktør og daglig leder i Agderposten, skriver avisen i en pressemelding. Lia er i dag avisen nyhetsredaktør, en stilling hun har hatt siden januar 2014.

Dagens toppsjef, Øyvind Klausen, vil med virkning fra nyttår fratre som redaktør og direktør i Agderposten AS og gå inn i en ny rolle i Polaris Media Sør-konsernet.

– Jeg gleder meg til å overta rollen som sjefredaktør. Agderposten har de siste årene tatt store og viktige skritt digitalt, og har en solid posisjon i østre del av Agder. Sammen med et flott kollegium ser jeg frem til å fortsette å ta nye posisjoner, sier Lia ifølge pressemelding.

– Jeg er så heldig at jeg overtar som leder for en redaksjon av dyktige journalister jeg kjenner godt. Det gir meg stor tro på at vi skal lykkes, fortsetter hun.

Styreleder Nils Gauslaa påpeker at Lia blir den første kvinnelige sjefredaktøren i Agderpostens 146-årige historie. Hun etterfølger 11 menn.

– Noe som er en begivenhet i seg selv, sier Gauslaa.

Bakgrunnen for redaktørskiftet er blant annet at Agderpostens annonseavdeling virksomhetsoverdras til Polaris Markedstjenester AS. Agderposten AS vil dermed kun ha redaksjonelle medarbeidere som sine ansatte.

– Det medfører at det stilles andre krav til leder av Agderposten. Jeg har selv tatt initiativ til endringen fordi Agderposten fra 01.01.2021 er best tjent med å ha en sjefredaktør/daglig leder med tung redaksjonell kompetanse og erfaring, sier Klausen ifølge pressemeldingen.

– Samtidig gir det meg mulighet til å bidra enda mer på den strategiske forretningsmessige utviklingen av mediekonsernet Polaris Media Sør.

Powered by Labrador CMS