Aller-familien beklager opptrinn på konsernets jubileumsfest i Danmark.

Aller beklager etter burlesk-show på jubileumsfest

Halvnaken kvinne endte opp i cocktailglass.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I anledning Aller Medias 150års-dag ble det 12. mai avholdt jubileumsfest i København, med både norske, danske og svenske gjester til stede.

Under feiringen skal noen av gjestene ha reagert på et av underholdningsinnslagene, og nå har Aller-familien beklaget til de ansatte.

Det melder danske Journalisten.

ABBA, Aqua og burleskdans

Rundt 2000 gjester var invitert til arrangementet, der eventbyrået Aller Alive hadde ansvaret for gjennomføringen. Ifølge danske Journalisten inkluderte underholdningen et ABBA-coverband og en opptreden av dansk-norske Aqua.

Det var imidlertid et annet underholdningsinnslag som fikk sterkest reaksjoner:

Noen svenske oppmøtte ble, ifølge danske Journalisten, krenket over et burlesk-show under middagen, der en «halvnøgen» kvinne danset og til slutt endte opp i et gigantisk cocktailglass.

Kommunikasjonssjef i Aller Media Sverige, Jennie Knutsson, skriver til danske Journalisten at de tar sterk avstand fra uhensiktsmessige elementer i programmet, og at dette er noe de har forklart til eierne.

Ifølge SNL brukes i dag burleskbegrepet mest om en humoristisk form for stripping.

«Våre eiere har sendt en unnskyldning til alle medarbeidere», skriver hun til avisen.

I meldingen står det blant at annet at Aller-familien beklager dersom noen følte seg ukomfortable eller krenket på noen som helst måte.

Administrerende direktør i Aller Media Danmark, Charlotte Riparbelli, skriver til fagbladet at de tar avstand fra sexistisk eller undertrykkende adferd, men at hun stort sett kun har opplevd begeistring for festens innhold.

Dansken, svensken og nordmannen

Det var ikke alle som syntes showet var krenkende, og en dansk Aller-ansatt sier til danske Journalisten at «det er vanskelig å forstå hva de svenske kollegaene ble sure for».

Blant de norske som var til stede var journalist i Dagbladet, Anders Holth Johansen, som har lest saken til danske Journalisten.

– Det her er dansker som er dansker, og svensker som er svensker. Alt i alt var dette veldig hyggelig og jeg tror ikke vi fra Norge tok oss så veldig nær av det, sier han til Journalisten.

Konsernsjef i Aller Media Norge, Dag Sørsdahl, har via HR-avdelingen formidlet følgende kommentar til festen:

– Jubileumsfesten i København ble arrangert av Aller A/S i Danmark. Alle Aller-ansatte i Norge var invitert og vi deltok som gjester. Jeg har derfor ingen kommentar til dette arrangementet, her må dere henvende dere til Aller A/S i Danmark.

Powered by Labrador CMS