Jan Thomas Holmlund skal lede satsingen på finans i Aller Media. Med seg på laget får han Jon Even Andersen (oppe), Nicolai Eriksen og Linn-Christin Martinussen. Foto: Privat

Disse fire skal ta opp kampen om finansnyhetene

Dagbladet henter kompetanse internt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I november lanserer Aller Media og Dagbladet et nytt finansnettsted. Nå har de fått fire journalister på plass.

Jan Thomas Holmlund, vaktsjef i Dagbladet, skal lede nettstedet.

– Vi har ansatt meget tabloidfaglige sterke reportere, som skal gjøre nettstedet til et friskt pust i finansjournalistikken. Det nye finansnettstedet skal dekke de store nyhetene, følge de store aktørene og finne de gode historiene innen området, sier Holmlund, ifølge en pressemelding.

Dette er bakgrunnen til journalistene i nysatsingen, ifølge pressemeldingen:

Nicolai Eriksen (29) kom til Dagbladet første gang som praksiselev fra journalistutdanninga i Bodø i 2013.

Eriksen har også studert grafisk design ved West Chester University of Pennsylvania. I mars 2016 ble han ansatt på nyhetsavdelingen i Dagbladet, hvor han også har fungert som reportasjeleder.

– Jeg har enormt stor tro på dette prosjektet og folkene jeg skal jobbe med, sier han, ifølge pressemeldingen.

Linn-Christin Martinussen (28) er utdannet journalist fra Norges Kreative Fagskole (Bergen).

Hun kom første gang til Dagbladet i 2013, som vikar på kultur- og kjendisavdelingen. Siden 2016 har hun vært ansatt på kjendisdesken i Aller/Dagbladet.

Martinussen har også arbeidserfaring fra kulturavdelingen i Bergensavisen og Rampelys-redaksjonen i VG.

– Å få bygge opp noe helt nytt, sammen med faglig sterke og engasjerte kolleger ved min side, er ikke noe annet enn et privilegium. Jeg er skråsikker på at vi kommer til å vise muskler i et ellers så etablert marked, sier hun, ifølge pressemeldingen.

Jon Even Andersen (51) kom til Dagbladets politiske avdeling fra NTB for ni måneder siden. I tillegg har han dekket finans, økonomi og næringsliv, med mest vekt på makroøkonomi, i løpet av de 18 årene han har jobbet i NTB.

– Jeg er veldig glad for denne unike muligheten til å være med å bygge opp noe nytt. Jeg har stor tro på at lesere våre vil sette pris på de gode, viktige og relevante historiene vi kommer til å fortelle fra finans- og økonomiverden, sier han, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS