F.v.: Redaksjonsassistent Ingrid Skovdahl, nisjeredaktør Silje Sjursen Skiphamn og sjefredaktør Veslemøy Østrem forbereder lanseringen av norske Altinget i ettermiddag.

Altinget åpner dørene: – Veldig symbolsterkt å begynne akkurat i dag, sier redaktøren

Etterspør både ris og ros fra leserne fra start.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig rart at denne dagen er kommet. Jeg tror kanskje det er adrenalin, men det føles veldig fokusert og rolig.

Det sier ansvarlig redaktør Veslemøy Østrem når Journalisten treffer henne på åpningsdagen av den politiske nettavisa Altinget. I de nyoppussede lokalene i Oslo sentrum skal det i ettermiddag arrangeres åpningsfest for 180 personer.

Kultur- og medieminister Anette Trettebergstuen vil stå for den høytidelige åpningen. Deretter kommer Randi S. Øgrey, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening, og Rasmus Nielsen, styreleder i det danske mediehuset Alrow Media, som står bak både den norske, danske og svenske nettavisa med samme navn.

I tillegg kommer Magnus Takvam og Solveig Ruud, som er signert til den nye avisa, for å fortelle om Altingets konsepter – deriblant en stortingsrobot som allerede er på plass, forklarer redaktøren.

Altinget blir nordisk

Den politiske nettavisa Altinget åpner i dag med sine fem første nisjer: Løvebakken, Helse, Klima og energi, Arbeidsliv og EU/EØS. Senere i høst blir også nisjen Forsvar og beredskap lansert.

– Jeg er veldig stolt, jeg er veldig glad for å komme i gang, og jeg føler det er veldig symbolsterkt å begynne akkurat i dag. Det er så mye som står på spill nå, og det er en utrolig dramatisk politisk situasjon både internasjonalt og nasjonalt. Akkurat nå tror jeg vi trengs, sier redaktøren.

I de nyoppussede redaksjonslokalene til Altinget ble det mandag formiddag duket for fest for 180 personer.

Målet med avisa er å øke forståelsen for nasjonal og europeisk politikk gjennom nisjejournalistikk av høy kvalitet – med et partipolitisk nøytralt utgangspunkt, skriver de på egne nettsider.

– Og dette betyr jo at Altinget er nordisk, med solid tilstedeværelse i de tre landene. Vi merker allerede hvilket tilfang vi kan få av nordisk politikk, som jo ikke er veldig mye dekket i Norge, sier Østrem og legger til:

– Det er en følelse av trygghet at vi har Danmark og hele vårt eierselskap i ryggen.

Håper leserne responderer

Fra start vil redaksjonen i norske Altinget bestå av totalt tolv hoder. Seks på heltid, tre redaksjonsassistenter på deltid, en redaksjonell medarbeider i en prosjektfase, pluss Takvam og Ruud som er tilknyttet avisa med andre avtaler.

– Vi er en fin gjeng. Nå har vi vært én og en halv medarbeider på plass i redaksjonen den siste halvannen måneden. Når jeg får ganget det opp vet jeg at dette kommer til å bli veldig bra. Det er fine folk som er med i dette her – et lag av bare ressurser, sier Østrem.

Elisabeth Bergskaug, som skal lede Klima og energi-nisjen, var også til stede under forberedelsene til dagens lansering.

Redaktøren understreker at det aller, aller viktigste nå, er at leserne kommer.

– Vi vil jo veldig gjerne ha lesere, og vi vil gjerne ha abonnenter, men den første måneden er det mulig å teste ut alt gratis. Jeg håper virkelig at leserne responderer, og at de gir oss tilbakemeldinger på ris og ros. Men mest ris, selvfølgelig, ler hun og utdyper:

– Nå har vi spent forventningene kjempehøyt, og da fortjener vi også å få kritikk om noe ikke oppleves som relevant eller innenfor.

Powered by Labrador CMS