Mediefolk:

Miljødirektoratet mister kommunikasjonsrådgiver Klaudia Lech til Avisa Oslo .

Klaudia Lech blir redaktør for sosiale medier i Avisa Oslo

– Jeg tiltrekkes av «startup»-vibben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er svært takknemlig for at jeg får lov til å være med å utvikle et produkt som ser på levende bilder som selve fundamentet for å lykkes på nett, sier Klaudia Lech (30), som nå er ansatt som redaktør for sosiale medier i Avisa Oslo

– Jeg ønsker å nå den store lesergruppen bestående av oss som føler et sterkt bånd til Oslo, og som vil lære mer om byen vår og livet som utfolder seg her, sier hun ifølge en pressemelding fra Avisa Oslo.

Mastergrad fra California

Etter å ha begynt sin journalistiske karriere i Drammens Tidende og Universitas, har Lech vært tilknyttet fotoavdelingene i Dagens Næringsliv, VG og Aftenposten.

Hun har vært bildesjef på nyhetsdesken i VG og vikariert som fotosjef i VG Helg. I perioden 2016-2020 var hun frilanser i California hvor hun påtok seg oppdrag for norske aviser.

Lech har også en mastergrad i sosiale medier fra University of Southern California.

– Denne mastergraden tok jeg fordi jeg ville utvikle min kompetanse i digitale medier etter å ha observert spennende måter å fortelle historier på i andre bransjer. Journalister har mye lære fra «creators» når det gjelder formidling av innhold på en måte som gir mening i de sosiale kanalene, sier Lech.

Hjem til Norge

Våren 2020 kom hun hjem til Norge hvor hun fram til i dag har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Miljødirektoratet med fagansvar for sosiale medier.

– Jeg søkte på jobben som SoMe-redaktør i Avisa Oslo fordi jeg tiltrekkes «startup»-vibben og ikke minst visjonene for avisa. I redaksjonen er det ansatt en ung og svært visuell kompetent gjeng og jeg er skråsikker på at vi skal få til mye spennende sammen, sier Lech.

– I tillegg er Avisa Oslo er en heldigital satsing som gir et rom for å sette en ny standard for hva en moderne redaksjon gjør. På et personlig plan er jeg utrolig glad for å kunne fortelle historier fra byen jeg er oppvokst i og som jeg er veldig glad i.

Powered by Labrador CMS