Ingunn Larsen i Jarlsberg Avis mener en felles nettdesk kan bidra med både økt kompetanse og innhold til avisen i Holmestrand.

Felles nettdesk i Vestfold til høsten

12 personer skal sørge for at nettsidene til seks forskjellige aviser blir oppdatert. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten har tidligere fortalt at det i Amedia er blitt sett på felles nettdesker flere steder i landet. I forrige uke ble det vedtatt at både Finnmark og Lofoten får felles nettavis, mens det i Vestfold nå foreligger en skisse for en felles nettdesk.

Denne desken skal redigere nettavisene til Jarlsberg Avis, Gjengangeren, Tønsbergs Blad, Øyene, Sandefjords Blad og Østlands-Posten.

Tolv på desk 

I skissen som redaktørene i avisene har besluttet å gå videre på, er det beregnet at det trengs seks frontredigere og seks deskjournalister. De sistnevnte skal også rykke dersom det skjer større hendelser. Det er grunn til å tro at nettdesken blir lokalisert i Tønsberg siden dette fungerer best geografisk. Men ingenting er avgjort og en etablering av desken vil heller ikke skje før de seks avisene får felles produksjonssystem. Det skjer trolig ikke før til høsten. 

- De minste titlene får mye bedre åpningstid, og mer og bedre frontredigering. Det blir et sterkt faglig miljø, og selvfølgelig effektivt. Hovedutfordringene er å sørge for god kommunikasjon mellom nettdesk og alle redaksjonene, og å sikre digital kompetansehevning i hver redaksjon. Det skal vi blant annet løse med rullering av medarbeidere fra redaksjonene inn på nettdesken, sier ansvarlig redaktør Sigmund Kydland i Tønsbergs Blad og legger til at det ennå er mange ting som ikke er på plass.

Nye muligheter

Ansvarlig redaktør Ingunn Larsen i Jarlsberg Avis i Holmestrand sender et av avisens redaksjonelle årsverk til nettdesken. Dermed bidrar avisen med mer enn fordelingsnøkkelen i Vestfold skulle tilsi, og kan på den måten få noe cash tilbake. 

Hvordan Jarlsberg bemanner sitt bidrag, beror på flere spørsmål. Årsverket står i skrivende stund tomt, men avisen vil ansette en journalist etter en ny utlysningsrunde hvor nettkompetanse vil bli enda sterkere understreket. Det kan alternativt bli aktuelt å dele en turnus på nettdesken mellom to av avisens journalister.

- På den måten kan vi i større grad få verdifull digital kompetanse tilbake til avisen, sier Larsen. 

Ifølge Larsen blir en slik desk et kvantesprang for Jarlsberg Avis. Med i underkant av 4.000 unike brukere i uken, er nettstedet lite. Men redaktøren sier at trafikken øker sakte, men sikkert - og når det skjer ting, får de også betalt i form av flere lesere. Den lave oppmerksomheten forklarer hun blant annet med at de legger sten på sten og har markedsført nettstedet lite fordi de ikke har villet love leserne mer enn de kan holde. I tillegg spiller selvsagt små ressurser en rolle.  

- I dag har vi ikke mulighet til å bemanne på en sånn måte det er snakk om.

- Men du er ikke redd det fort kan bli mye fellesstoff som ikke oppfattes som like relevant for leserne?

- Vi skal fortsatt være lokalavisen for Holmestrand og Hof. Vi skal ikke ha saker om trafikkulykker i Tønsberg eller Horten på våre nettsider, men så finnes det fellesstoff som kan være av interesse, som jernbanen, E18 eller sykehuset.

Bidrar til turnusen

I Gjengangeren i Horten sitter Torgeir Lorentzen og mener at små og mellomstore aviser er nødt til å se på samarbeid på tvers av mediehusene.

- En digital nettdesk vil kunne hjelpe oss betydelig på tider av døgnet vi ellers er for dårlige. Jeg skulle gjerne hatt en så stor desk i eget hus, men slik er ikke realitetene.

Lorentzen sier denne type samarbeid kan hjelpe avisen med å løse turnusen. 

- Men fremdeles vil det være det enkelte mediehuset som fyller både papir og digitale flater med brorparten av det som skal produseres. Dette er en brannvaktordning.

 

 

 

Powered by Labrador CMS