Amund Djuve er ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv. Foto: John Trygve Tollefsen
Amund Djuve er ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv. Foto: John Trygve Tollefsen

Amund Djuve: Lyser ut alle nye redaktørstillinger, unntatt én

Alle i redaksjonen kan søke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Folk blir preget når de får vite at de blir færre.

Slik oppsummerer Dagens Næringslivs ansvarlig redaktør og administrerende direktør Amund Djuve, dagens møter overfor Journalisten.

DN skal kutte 30 millioner, og varslet i forrige uke at en stor andel skal gjøres med nedbemanning. Samtidig er avisen inne i en omfattende omorganisering. I dag var de ansatte innkalt til allmøte, hvor ansatte ble informert om fire nye avdelinger med nye ledere, samt sluttpakketilbud.

Alle kan søke

Djuve forteller at det etter omorganiseringen vil være fem redaktører, mot dagens syv. Han opplyser at alle kan søke på de nye lederstillingene, ikke kun dagens redaktører. Det kan dermed bli en ny lederkabal i avisa.

Djuve bekrefter også at Etterbørs, som har dekket medieområdet, ikke lenger skal være en egen avdeling med en egen avdelingsleder.

– Men vi skal fortsatt levere god journalistikk om medieområdet.

Som et eksempel på hvordan den nye organiseringen skal fungere, nevner han lørdagsmagasinet.

Her vil det komme leveranser ikke bare fra en magasinredaksjon, men også fra dagsorden, fra graveredaksjonen og fra avdelingen for historiefortelling og livsstil.

Lederstillingene som nå blir lyst ut er leder for de nye avdelingene nyheter (dagsorden og graving), historiefortelling og produksjon/visuell. I tillegg til Djuves egen stilling, er det en redaktørstilling som ikke vil bli lyst ut. Leder for meninger vil fortsatt politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim bekle.

– Dette er en prosess som startet for en god stund siden. Vi, som andre medier, må tilpasse oss en endring fra papir til digital, og fra annonser til brukerinntekter, sier Djuve.

Fire avdelinger

Han påpeker imidlertid at i denne omleggingen er det viktig å beholde det han beskriver som DNs ganske unik posisjon som næringslivsavis i verden.

– Vi har vært en av de mest prisvinnende redaksjonene her i landet, og også satt dagsorden på andre områder enn typiske næringslivssaker. Vi skal opprettholde og styrke denne posisjonen.

Den nye organiseringen er ikke ferdig meislet ut. Det som ble presentert for de ansatte i dag var på et ganske overordnet nivå, opplyser Djuve.

– Veldig grovt så lager vi nå en organisasjon som er mer fleksibel. Vi endrer avdelingsstrukturen slik at vi i større grad kan tilpasse produksjonen til brukernes preferanser.

Sjefredaktøren forteller at avisen tidligere i stor grad har vært organisert med tanke på hvilke flater som skal fylles i avisen. Dette skal i mindre grad skje framover.

I en e-post til alle ansatte i dag, som Journalisten har fått tilgang til, kom det tilbud om sluttpakker til alle ansatte, med søknadsfrist 13. oktober. Hvem som blir de nye redaktørene skal være klart i god tid før fristen for å søke sluttpakke går ut.

Den nye organiseringen skal være klar 1. november.

Powered by Labrador CMS